Vier uur aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild gameplay beelden 

Vier uur aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild gameplay beelden 2016-06-15T16:26:14
Mocht je door al het E3-geweld gisteren hebben geslapen tijdens de Nintendo-presentatie, dan kan je hier alle beelden van de nieuwe Zelda-game, Breath of the Wild terugkijken. Alle gameplay is overigens gespeeld op de Wii U, de game verschijnt ook voor NX.

Hieronder kan je alle beelden checken van The Legend of Zelda: Breath of the Wild die gisteren tijdens de Nintendo Treehouse zijn getoond. Mocht je meer van geschreven zaken houden, kan je hier de Nintendo E3-samenvatting lezen die behalve TLoZ: Breath of the Wild ook Pokémon Sun & Moon-informatie bevat. Als je screenshots van de stream wil checken, kan je hier terecht.

De volgende vier video's richten zich op de Shrine of Trials. Dit zijn meer dan honderd verschillende locaties die spelers kunnen vinden. Deze shrines zijn uitdagingen, al dan niet met puzzels, die je op meerdere manieren kan volbrengen. Als dat lukt krijg je een Spirit Orb van de monniken die de uitdagingen gemaakt hebben.

De volgende video's richten zich op wapens en andere gear. Breath of the Wild heeft namelijk een arsenaal aan nog nooit eerder gebruikte wapens uit de Zelda-serie. Je moet wel opletten, want hoe vaker je een wapen gebruikt om te vechten, hoe sneller deze slijt, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Minecraft of Dark Souls. 

Behalve nieuwe wapens, is er ook een survival-aspect veranderd. Spelers kunnen nu voedsel maken om hun leven aan te vullen. Als je je voedsel kookt, krijg je behalve leven ook extra bonussen zoals heat resistance. Je kan aan ingrediënten voor je eten komen door te verzamelen (paddestoelen, fruit) of te jagen.

Tot slot is er informatie over de verschillende klimaten verschenen. Link moet zich namelijk goed kleden voor het gebied wat hij gaat doorkruisen. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om in een zwembroek door de sneeuw te banjeren. Behalve kleding kan je ook fakkels of voedsel gebruiken om ervoor te zorgen dat je het warm hebt. Behalve sneeuw zijn er bijvoorbeeld ook woestijnen waar het niet is aangeraden om met een winterjas doorheen te gaan. Verder moet je oppassen tijdens onweersbuien, als Link te veel ijzer draagt, kan hij wel eens getroffen worden door de bliksem.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt begin 2017 voor NX en Wii U. 

Blijf op de hoogte van alles rondom de E3 2016 op PU.nl/E3 
E3 Journaals, verslagen, previews, nieuwtjes, persconferenties en meer!

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord