Verkoop N++ moet vervijfvoudigen om verlies te voorkomen 

Verkoop N++ moet vervijfvoudigen om verlies te voorkomen 2015-08-19T10:35:49
In een post op NeoGAF heeft Raigan Burns, medeoprichter van Metanet Software, zijn mening over de indie game markt uitgesproken. Hierbij kwam naar voren dat platformer N++ nog vijf keer zo vaak over de digitale toonbank moet gaan wil het bedrijf geen verlies lijden.

Metanet Software bracht in 2008 N+ naar Xbox Live Arcade, en leverde later een DS-versie af. De game was een succes te noemen, en dat is een van de redenen dat de ontwikkelaar besloot om een vervolg te maken die op current gen consoles te spelen zou zijn: N++. De populariteit van diens voorganger blijkt echter niet genoeg voor het bedrijf om winst te maken op de game, en de gevoelens die daar bij opkomen heeft Raigan Burns even van zich af geschreven op NeoGAF.  

N++ bleek niet interessant genoeg om zomaar door iedereen gereviewd te worden, terwijl de ontwikkelaar daar – lichtelijk naïef - wel van uit ging. Omdat er geen tijd en mankracht over was om bezig te zijn met het contact zoeken met de pers werd de game niet zo goed ontvangen als gehoopt, zegt Burns. Hij vervolgt zijn post door de staat van de indie markt – en schijnbaar ons huidige economische stelsel - te hekelen: 

We are sadly competing in a market where some indie devs spend literally half of their budget on marketing: in my opinion this is a sick and sad degenerate strategy to pursue, but O, guess that’s just life under post-capitalism.

N++

Burns sluit zijn post – waaruit blijkt dat emoties hoog zijn opgelopen de afgelopen weken – af door iedereen op te roepen om contact te zoeken met nieuwswebsites als IGN en Polygon zodat zij alsnog N++ gaan reviewen. Op dit punt verwacht je bijna dat er een kleine zielige puppy achter het toetsenbord zat, want het lijkt door deze post alsof dit de laatste hoop van de indie ontwikkelaar is - de game schijnt namelijk nog vijf keer zo veel te moeten verkopen om het break even punt te behalen. 

Aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen, wij hadden N++ namelijk gewoon in de Downderdag staan. De game is nog altijd te downloaden op de Playstation 4, en het lijkt er op dat er de komende tijd geen versies voor andere platformen zullen verschijnen...

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord