Vanaf vandaag wordt Evolve free-to-play op PC, later op consoles 

Vanaf vandaag wordt Evolve free-to-play op PC, later op consoles 2016-07-07T10:14:58
Eerder op de dag werd Evolve op zwart gezet op Steam, je kon de game niet meer kopen. Nu is bekend waarom; de game wordt free-to-play. Daarnaast is de game weer in beta gezet en wordt deze flink aangepast. De game is later vandaag gratis op PC en in de toekomst ook voor consoles.

Binnenkort kan iedereen gratis aan de slag met de assymetrische shooter Evolve. Niet alleen dat, maar de game gaat op PC weer terug in beta en wordt voor een groot deel herzien. De hunter-klasses worden helemaal op de schop genomen om de game beter te balanceren. Verder worden ook de maps, user interface, tutorials en het progressiesysteem aangepast. Tot slot komen er ook meer customisation opties.

Turtle Rock Studio's kreeg bij de launch van Evolve niet de ontvangst die zij verwacht hadden. Vooral de DLC was een 'shitstorm', waardoor de magie van Evolve verdween, zo vertelt de ontwikkelaar.

“When Evolve launched, the reception wasn’t what we expected. Sure, there were some good reviews. There were also bad reviews. Yes, there was excitement. There was also disappointment – for players and for us. The DLC shitstorm hit full force and washed away people’s enthusiasm, dragging us further and further from that first magical pick-up-and-play experience. We want that magic back and we aim to make it happen.”

Evolve

De game moet vandaag gratis worden voor PC en later kunnen console-gamers ook gratis aan de slag met de game. Iedereen die bang is dat je honderden euro's voor DLC moet betalen, hoeft niet te vrezen. Alle bestaande content wordt gratis, zo heeft ontwikkelaar Turtle Rock op Twitter laten weten. Hoe ze dan wel geld gaan verdienen, hebben ze nog niet laten weten, maar de eerder genoemde customization opties hebben daar ongetwijfeld iets mee te maken.

Evolve verscheen in februari 2015. Iedereen die de game voor de volle pond heeft gekocht, heeft dit niet voor niets gedaan. Zij krijgen nu namelijk een 'Founder status' en dat komt met een aantal beloningen. Iedereen die de game voor geld heeft gekocht krijgt namelijk 'gifts, rewards en special access', zo laat ontwikkelaar Turtle Rock Studios weten

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord