Valve maakt gratis VR-training software genaamd The Lab voor de HTC Vive 

Valve maakt gratis VR-training software genaamd The Lab voor de HTC Vive 2016-03-17T11:09:49
Valve heeft een applicatie gemaakt voor HTC Vive-gebruikers om hen te laten wennen aan de virtual reality bril. In deze applicatie, The Lab genaamd, kan je testen wat de Vive allemaal te bieden heeft. Iedereen die de HTC Vive koopt, kan gratis gebruik maken van deze software.

The Lab wordt gratis software van Valve waarin gebruikers in verschillende settings en omgevingen kunnen wennen aan de HTC Vive. Zo kan je een gevoel krijgen voor de beweging als je de virtual reality bril op hebt. Je zou misschien denken dat het gebruik van virtual reality wordt beperkt door de grootte van je kamer maar door een teleport-mechanisme kan je met de Vive gewoon verder bewegen, ook al raak je bijna de muur. Als je overigens op het punt staat een muur te raken, dan wordt je wel gewaarschuwd.

Daarnaast kan je met The Lab ook verschillende settings spelen, zodat je meteen doorkrijgt wat de HTC Vive allemaal te bieden heeft. De eerste omgeving is bijvoorbeeld een simpele heuvelomgeving, waar je een stok weg moet gooien voor een robot hond. Andere settings zijn onder andere een warenhuis waarin je een soort first-person angry birds speelt of een tower defense-game waar je met pijl en boog vijanden moet neerhalen. 

The Lab

Je kan de HTC Vive nu pre-orderen voor 900 euro (plus btw), de virtual reality bril komt op 5 april uit. Er zijn 37 games bekend die tijdens de launch beschikbaar zullen zijn, deze lijst met games kan je hier vinden. De bril is ondanks de relatief hoge prijs erg populair, in de eerste tien minuten werd de HTC Vive al 15.000 keer gepre-orderd.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord