Update: Switch bij release hoogste verkoop Nintendo-consoles in Amerika en Europa 

Update: Switch bij release hoogste verkoop Nintendo-consoles in Amerika en Europa 2017-03-08T09:44:14
De Nintendo Switch heeft het verkooprecord van Nintendo-consoles in Amerika en Europa verbroken. President van Nintendo of America Reggie Fils-Aime bevestigde dat de nieuwe console het in de eerste twee dagen in Amerka na release beter heeft gedaan dan de oude recordhebber de Wii. Nintendo Europe heeft nu ook een nieuw record in Europa bevestigd.

UPDATE:
    

Nintendo Europe heeft bevestigd dat ook het Europese verkooprecord van Nintendo-consoles door de Switch is verbroken. Exacte cijfers zijn niet gegeven, maar de nieuwe console van het Japanse bedrijf is tijdens de eerste twee dagen na de lancering vaker over de toonbank gegaan dan oud-recordhebber de Wii. Het record werd eerder al in Noord- en Zuid-Amerika verbroken.
     

Origineel bericht:
      

In de eerste twee dagen na release heeft de Switch het verkooprecord van Nintendo in Noord- en Zuid-Amerika verbroken. In een interview met New York Times-journalist Nick Wingfield meldt de president van Nintendo Amerika dat de nieuwe console zelfs meer is verkocht dan de Wii in dezelfde periode na release. Volgens Wingfield is het extra bijzonder dat de Nintendo Switch dit record verbroken heeft omdat de console, in tegenstelling tot de Wii, niet in de feestdagenperiode van het jaar is gelanceerd, maar in maart. Exacte cijfers zijn niet gegeven.

        

Ook de nieuwe Zelda: Breath of the Wild doet het erg goed in Amerika. Het spel stoot Mario 64 van de troon als meest verkochte launch game van Nintendo. De nieuwe Zelda-game heeft bij release op de Switch natuurlijk vrij weinig concurrentie van andere games gehad, maar dat kan van Mario 64 op de Nintendo 64 ook gezegd worden. Daarnaast heeft Breath of the Wild erg veel kopers naar Switch gelokt, want naar verluidt is ongeveer 78 procent van alle verkochte nieuwe Zelda-spellen voor de Nintendo Switch, en niet voor de Wii U waar de game ook beschikbaar op is.

De Nintendo Switch breekt in de rest van de wereld nog geen records, maar doet het zeker niet slecht. In het Verenigd Koninkrijk ging de console in de eerste drie dagen na release meer dan 80.000 over de toonbank en gameblad Famitsu meldt via Twitter dat Nintendo in Japan ongeveer 313.000 exemplaren van de Switch heeft verkocht. Dit is in beide landen beter dan de startverkoop van de Wii U, maar minder goed dan die van de PlayStation 4, Wii, DS en 3DS.

switch      

Een klein percentage van de verkochte Nintendo Switch-consoles ervaart wat probleempjes, maar het lijkt er voor nu op dat de console een sterke wereldwijde lancering heeft gehad. In de loop van de week zullen hoogstwaarschijnlijk meer cijfers van andere landen binnenstromen en kan er een beter beeld van de releaseperiode geschetst worden. Tot we die cijfers hebben kun je hier rustig lezen wat Jurjen van de Nintendo Switch vond. 

 

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord