Update: Ubisoft trekt onofficiële uPlay-keys in 

Update: Ubisoft trekt onofficiële uPlay-keys in 2015-01-27T10:02:01
Een behoorlijk aantal spelers die Far Cry 4 of Assassin's Creed Unity digitaal hebben gekocht via onofficiële retailers, zijn nu ineens hun games kwijt. Ubisoft besloot deze keys in te trekken, zonder precies te zeggen waarom.

Update:

We hebben zojuist een officieel statement van Ubisoft Nederland ontvangen, dit is wat ze ons lieten weten:

"We deactiveren regelmatig keys die op frauduleuze wijze zijn verkregen en doorverkocht. In dit geval plegen we onderzoek naar de oorsprong van de fraude en updaten we klanten zodra we meer informatie hebben om te delen. In de tussentijd raden we de klant aan contact op te nemen met de leverancier bij wie de key gekocht is."

 

Origineel bericht:

Websites als G2A.com zijn redelijk populair onder gamers om via een omweg goedkoper aan game keys te komen. Dit was tot nog toe altijd een veilige manier, totdat Ubisoft besloot dat zij dit niet oké vonden. Zonder pardon hebben zij de afgelopen dagen betaalde keys van Assassin's Creed Unity en Far Cry 4 ingetrokken, en hebben daar vooralsnog geen reactie op gegeven.

Gamers van over de hele wereld reageren woedend. Op de fora van Ubisoft zijn al een aantal boze verhalen verschenen, zoals deze en deze. Zij vinden dat Ubisoft de retailers moet straffen, en niet de spelers zelf.

Volgens onze vrienden van Tweakers.net zijn er ook keys van een Nederlandse webshop ingetrokken. Het enige wat Ubisoft tot nu toe heeft laten weten, is dat spelers contact moeten opnemen met de retailer waar ze de key gekocht hebben.

 

REACTIES (114) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord