Ubisoft toont VR-game Star Trek: Bridge Crew op E3 

Ubisoft toont VR-game Star Trek: Bridge Crew op E3 2016-06-14T10:48:23
Via eigen Twitter heeft Ubisoft alvast een voorproefje op de persconferentie van vanavond gegeven door te melden dat Star Trek naar VR komt. Star Trek: Bridge Crew zal uitkomen voor HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR en tijdens de E3-show leren we meer.

Met wat lijkt op een afschuwelijke stock-foto van de Oculus Rift, van een veel te blij gezin dat gezellig op de stoel voor het eerst een game speelt, kondigt Ubisoft aan dat Star Trek naar VR komt. Want de lui die je hieronder ziet genieten van de VR-game zijn niet zomaar fotomodellen - het zijn LeVar Burton (LEVAR BURTON!!! uit Star Trek: The Next Generation), Karl Urban (Star Trek 2009 en Into Darkness) en de altijd beeldschone Jeri Ryan (Star Trek: Voyager). De foto is een voorproefje op vanavond: tijdens de E3-presentatie van Ubisoft zal een promovideo met de drie Rift-dragende acteurs te zien zijn. Ze kregen grofweg een maand geleden al de tijd om de game te spelen. 

Ja, dat is toch even iets anders dan een visor en een metalen Borg-implantaat als wenkbrauw. In Star Trek: Bridge Crew ga je samen met drie vrienden te werk als Federation-officiers op de bridge (het controlecentrum van de ruimteschepen van de Federation) van de starship Aegis. Het klinkt hierdoor als je niets meer moet doen dan op knopjes drukken - waar ik helemaal gelukkig mee zou zijn, maar daar moet bij gemeld worden dat ik dit nieuwtje schrijf met een Star Trek-pet op m'n kop -, maar volgens ontwikkelaar Red Storms David Votypka gaat de gameplay verder dan dat:

At first, people might think you’re just pushing buttons and that’s lame. However, it’s what the buttons do that makes it cool. You’re on a Federation starship firing torpedoes, raising shields and turning on the red alert. That’s an awesome sensation, especially when you’re playing in VR with friends.

Met name de oude Star Trek-series stonden bekend om het ontdekken van nieuwe planeten en sterrrenstelsels, met daarbij de altijd relevante vraag hoe om te gaan met onbekende levensvormen en planeten. Het maken van keuzes wordt natuurlijk belangrijk in de VR-game, wat wel eens leuke discussies (lees: geschreeuw) tussen jou en je vrienden kan teweegbrengen:

It’s up to you if you want to try the Kirk approach or be more methodical. The game is more about how you and your crew approach situations. It’s not binary. Is it more important to save the Vulcan scientists or rescue everyone on the planet? It might be too difficult to do both. It’s just like the show. There’s not any one right answer.

Het lijkt er dus op dat deze game een feestje gaat worden voor fans van de originele Star Trek-series, en dat de fans van de nieuwe films - waarin actie en lens flares centraal staan - het VR-spektakel wel eens saai zouden kunnen vinden. Dit moet natuurlijk nog blijken, en vanavond zullen we de eerste beelden van Star Trek: Bridge Crew kunnen zien tijdens de persconferentie van Ubisoft - die om 22.00 begint. Star Trek: Bridge Crew komt in ieder geval naar Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR en staat gepland voor een release in de herfst. 

Blijf op de hoogte van alles rondom de E3 2016 op PU.nl/E3 
E3 Journaals, verslagen, previews, nieuwtjes, persconferenties en meer!

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord