Ubisoft is bang voor vijandige overname 

Ubisoft is bang voor vijandige overname 2016-09-27T11:40:05
Ubisoft is bezig om zoveel mogelijk aandelen terug te kopen, omdat het bedrijf vreest voor een vijandige overname van het gigantische mediaconglomeraat Vivendi. Ubisoft heeft €122,5 miljoen aan aandelen overgekocht van de Franse bank Bpifrance om te voorkomen dat deze in handen vallen van het vijandelijke Vivendi!

Ubisoft vreest al enige tijd voor een vijandige overname (het ongewenst opkopen van een bedrijf) door Vivendi. Om zich te weren tegen ongeweste inmenging van de mediagigant is Ubisoft bezig met het opkopen van aandelen, waaronder die in het bezit van Bpifrance. De Franse bank was goed voor 3.625.178 aandelen in het bedrijf, die voor €33,80 per stuk van eigenaar wisselde. De aandelen vertegenwoordigen 122,5 miljoen euro en 3,2% van het gehele aandeel in Ubisoft. De angst van Ubisoft voor Vivendi is niet ongegrond: met een jaarlijks omzet van dik tien miljard euro en 22,8% van de aandelen in Ubisoft staat Vivendi er goed voor om een vijandige overname te doen.

Vivendi zegt zelf overigens dat ze geen plannen hebben om het bedrijf over te nemen, maar wel representatie in verhouding tot hun aandeel wil en Ubisoft nauw wil laten samenwerken met Vivendi's eigen ontwikkelaars. Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, zit hier niet op te wachten, zegt hij tegen Gamespot. Ubisoft hoeft zich nu alleen tegenover zichzelf te verantwoorden als er iets flopt, door de vijandige overname zouden ze voor elke grote beslissing toestemming moeten vragen van Vivendi, wat Ubisoft een stuk minder wendbaar zou maken.

Als Vivendi inderdaad elke slechte Ubisoft game zou blokkeren houden we geen Ubisoft games meer over, dus laten we hopen dat Yves onafhankelijk blijft.

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord