Treyarch-ontwikkelaar bevestigt dat er geen jetpacks in de volgende Call of Duty zitten 

Treyarch-ontwikkelaar bevestigt dat er geen jetpacks in de volgende Call of Duty zitten 2020-01-06T14:30:35
Wie mist de jetpacks al in de laatste paar Call of Duty's? Waarschijnlijk niet zo heel veel mensen, want toen ze voor het laatst verschenen in Black Ops 3, kreeg Treyarch het zwaar te verduren. Zo erg zelfs, dat Treyarch-ontwikkelaar David Vonderhaar zijn haat nog even op Twitter deelt.

Hoewel een groot gedeelte van de Call of Duty-community er helemaal geen probleem mee heeft dat de laatste paar games in de franchise gewoon weer ‘boots on the ground’ zijn, geldt dit niet voor iedereen. Er zijn spelers die de jetpacks, die we voor het laatst in Black Ops 3 zagen, graag weer terug zouden zien. Maar maak je geen zorgen, want David ‘Vahn’ Vonderhaar, Studio Design Director van Treyarch, krijgt het nog steeds benauwd als hij terugdenkt aan de controverse die de jetpacks hebben veroorzaakt.

Vonderhaar Twitter

Dat zijn duidelijke woorden. Het is namelijk aan Treyarch om ons in 2020 van een nieuwe Call of Duty te voorzien, mogelijk Black Ops 5. Maar jetpacks gaan we daar hoogstwaarschijnlijk dus niet in terugvinden.

De meeste fans zullen echter tevreden zijn met deze reactie van Vonderhaar, aangezien het toevoegen van jetpacks aan de franchise op zijn zachtst gezegd controversieel was. Het gaat overigens niet alleen om de jetpacks, maar ook het wallrunnen dat in een aantal games mogelijk was. Na Black Ops 3 hebben de drie ontwikkelaars van de franchise, Treyarch, Infinity Ward en Sledgehammer Games, de jetpacks ook maar uit de game gelaten. Maar de reacties die Vonderhaar van de fans ontving toen ze er nog wél in zaten, zorgen blijkbaar nog steeds voor nachtmerries bij de ontwikkelaar van Treyarch.

Maar waarom brengt Treyarch dit jaar eigenlijk alweer een nieuwe Call of Duty uit, terwijl Black Ops 4 in 2018 nog is verschenen? Origineel was het plan dat Sledgehammer en Raven Software COD 2020 zouden ontwikkelen, aangezien Activision de bovenstaande drie ontwikkelaars al jaren om de beurt een Call of Duty laat maken. Halverwege het vorige jaar kwam daar opeens verandering in, toen naar buitenkwam dat Treyarch de ontwikkeling van Sledgehammer en Raven heeft overgenomen. Die twee studio’s werken nog wel mee aan de game.

Het weglaten van de jetpacks is dan ook een groot succes, als we naar de verkoopcijfers van Modern Warfare kijken. Dit is namelijk de meest gespeelde Call of Duty van deze generatie.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord