Toxic gedrag in Overwatch met succes aangepakt door Blizzard 

Toxic gedrag in Overwatch met succes aangepakt door Blizzard 2018-07-18T16:22:41
Schreeuwen, schelden, boze berichten en toxic teamgenoten. Veel Overwatch-spelers hebben er last van en dit zorgt er voor dat de game minder wordt gespeeld of zelfs wordt gedropt door fans. Blizzard heeft met de laatste update de eerste stap gezet om toxicity tegen te gaan en boekt nu al succes.

Je kan bijna geen Overwatch-potje opstarten zonder een paar scheldende of schreeuwende teamgenoten tegen te komen. Terwijl de scheldwoorden om je oren vliegen verlies je vaak ook nog eens het potje, omdat spelers meer bezig zijn met boos worden dan zich te concentreren op het spel. Met de laatste update heeft Blizzard het Endorsement-systeem geïntroduceerd om de toxicity binnen Overwatch te verminderen. Door spelers een endorse te geven als ‘good teamwork’ of ‘shot calling’ kan je een positieve waardering geven aan je teamgenoten.

De grote man achter Overwatch, Jeff Kaplan, heeft op het officiële forum van de game in een bericht laten weten dat het Endorsement-systeem goed werkt en het toxic-gedrag met meer dan 25% gedaald is.

Daling van agressieve chat-berichten:

26.4% in Amerika

16.4% in Korea


Daling van spelers die games opzettelijk verpesten:

28.8% in Amerika

21.6% in Korea

We’re really pleased with the community’s efforts to make OW a better place! Thank you all! And we’ll keep working on iterating on these features to make them better as well as exploring other systems to improve the gameplay environment.

Oh ja, en wist je al dat volgende week de kleine hamster, beter bekend als Wrecking Ball, speelbaar wordt in Overwatch? Op de officiële Twitter-pagina van Overwatch is in een bericht aangekondigd dat spelers vanaf dinsdag 24 juli kunnen rondslingeren en huishouden met Hammond.

Hammond

Blizzard overweegt om een Battle Royale-modus toe te voegen aan Overwatch. Speel je de game nog niet? Check dan hier onze video review!

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord