Tips om sneller te downloaden op je PS4 

Tips om sneller te downloaden op je PS4 2015-06-25T18:42:38
Dat downloads op de PlayStation 4 nog trager gaan dan de scootmobiels van de moeders van onze stagiairs is welbekend en stront irritant. Gelukkig zijn er een paar foefjes om het proces iets dragelijker te maken.

We leven in mooie tijden. Alle games zijn tegenwoordig vanaf dag één digitaal beschikbaar en bieden de optie om te preloaden. Helaas zijn de downloadsnelheden op zowel de Xbox One als op de PS4 nog waardelozer dan Tjeerd z'n FIFA skillz en ben je rustig een paar dagen bezig om een volledige game binnen te hengelen. Op de redactie lopen we constant tegen het probleem aan, laatst was het nog raak met The Elder Scrolls Online en ook deze week met Arkham Knight zat menig redacteur te zuchten en te steunen omdat het allemaal niet op schoot.

Het fijne van zo’n collectief probleem op de redactie is dat iedereen naar oplossingen gaat zoeken. We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, van de meest voor de hand liggende n00b tips tot esoterische oplossingen.

   

1. Stop een netwerkkabel in je PS4

Voor de beste snelste stabielste verbinding zal je toch echt een kabel in je PS4 moeten stoppen. Het is geweldig dat dat ding WiFi ondersteunt maar je downloads worden er niet sneller van.

PS4

  

2. Start alles opnieuw

Soms helpt het om even je download te pauzeren, jezelf in en uit te loggen van PSN en je PS4 opnieuw op te starten. Dus niet op 'suspend' zetten met dat gele lampje, gewoon helemaal uit en dan weer aan.

Als je daar te lui voor bent kan je ook even op de 'Test Internet Connection'-knop drukken onder het kopje Network in de instellingen, doet bijna hetzelfde. Thanks Marth380 en Komkommerkiller.

  

3. Download in rest mode

Als je PS4 niet snel gaat als 'ie aan staat, kan het helpen om je PS4 in rest mode (met dat gele lampje) te zetten. Je downloads gaan door en volgens sommige verhalen sneller dan normaal. Wel eerst even zorgen dat je PS4 ook daadwerkelijk downloadt als 'ie in rest mode staat, uitleg hierrrr.

Rest Mode

   

4. Gebruik de DNS servers van Google

Het wil nog wel eens helpen om de DNS servers van Google in te stellen op je PS4. Wederom bij 'Network' in het instellingen-menu van je PS4 moet je de verbinding op 'aangepast/custom' zetten bij 'Set Up Internet Connection'. Dan kom je vanzelf langs de optie om een DNS in te stellen. Kies 8.8.8.8 als primaire server en 8.8.4.4 als je secondaire. Het kan ook helpen om je MTU Size op 1473 te zetten.

   

5. Zorg er voor dat je NAT op 'Type 1 (open)' staat

Door de juiste porten op te zetten op je router, of door je PS4 in de DMZ te zetten, is de kans aanwezig dat je downloads sneller gaan. Je zal hiervoor wat instellingen op je router moeten aanpassen. Bungie heeft hier een goede guide voor.

  

6. PSX Download Helper

Als niks anders meer helpt is PSX Download Helper je laatste redmiddel. Deze tool van Japanse makelij zorgt er voor dat je PS4 games met behulp van je PC op fatsoenlijke snelheden kan downloaden. Mensen die het hebben geprobeerd zweren dat het de heilige graal is. Een uitgebreide tutorial staat hier, de Engelstalige downloadlink voor het programma zelf staat hier.

PSX Download Helper

Hebben deze tips geholpen? Heb je betere tips? We zijn razend benieuwd dus laat het weten in de comments!

REACTIES (88) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord