'The Legend of Zelda: Breath of the Wild wél een Switch launch game' 

'The Legend of Zelda: Breath of the Wild wél een Switch launch game' 2017-01-02T10:28:49
De doorgaans betrouwbare gamejournaliste Laura Kate Dale laat op Twitter weten dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild waarschijnlijk wel de launch van de Nintendo Switch gaat halen. Haar bronnen bij Nintendo Amerika zeggen namelijk dat de nieuwe Zelda-game samen met de Switch uitkomt, terwijl de Europese medewerkers er nog niet zo zeker over zijn.

Amerikaanse gamejournaliste Laura Kate Dale laat op Twitter weten dat één bron bij Nintendo Amerika zegt dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild wel een Switch launch game wordt. Op al het marketing-materiaal van de nieuwe Zelda zou maart nu als release window zijn opgenomen, aldus de Amerikaanse bron. Dat is opvallend, want andere journalisten en (anonieme) Europese Nintendo-medewerkers beweerden steevast dat de nieuwe Zelda de Switch-launch niet zou halen.

Gamesindustrie-insider Emily Rogers schreef bijvoorbeeld afgelopen november dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild waarschijnlijk niet op tijd zou uitkomen voor de Switch-release in maart dit jaar. Rogers, die in het verleden vaker juist is geweest over dit soort zaken, baseerde zich op niet nader genoemde bronnen en geruchten. Die meldden destijds dat de game nog niet gelokaliseerd was voor de westerse markt en bovendien nog niet honderd procent bug-vrij, terwijl dat natuurlijk wel Nintendo's bedoeling is. Al-met-al zou de game eerder in de zomer van dit jaar uitkomen dan in maart dit jaar, zoals Dale op Twitter beweert.

Switch - Will Smith ft. Nintendo

Er is dus weinig consensus over de release van de nieuwe Zelda. Laura Kate Dale erkent dit zelf ook; zij merkt op dat er een rare tegenstrijdigheid is tussen de berichten van Nintendo Amerika en Nintendo Europa. Nintendo heeft traditiegetrouw de lipjes stijf op elkaar gehouden wat betreft deze geruchten. Over tien dagen is er een uitgebreide briefing over de Switch, dus dan krijgen we waarschijnlijk te horen wat er precies gaande is met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Tot die tijd kunnen we nog wel een paar keer het nieuws brengen dat hij wel/niet de launch datum gaat halen, niet waar?

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord