Take-Two zet Rockstar mogelijk onder druk voor meer releases 

Take-Two zet Rockstar mogelijk onder druk voor meer releases 2020-01-20T16:42:20
Het tempo waarop Rockstar games maakt is de laatste jaren achteruit gegaan. Red Dead Redemption 2 is de enige volwaardige game die ze voor de huidige consolegeneratie uitbrachten, aangezien GTA V al voor de PS3 en Xbox 360 verscheen. Maar als het aan Take-Two ligt, komt daar binnenkort verandering in...

Een betrouwbare insider van Rockstar heeft op Twitter gezegd dat uitgever Take-Two Interactive de maker van onder andere GTA en Red Dead Redemption onder druk zet om sneller games te ontwikkelen. Daar valt ook wel iets van te zeggen, aangezien Rockstar voor de huidige generatie consoles eigenlijk alleen met Red Dead Redemption 2 een nieuwe game heeft uitgebracht. GTA V verscheen namelijk in 2013 voor de vorige generatie, en werd later naar de PS4 en Xbox One geport.

Het is te verklaren waarom Rockstar de laatste jaren niet erg geneigd is geweest om op rap tempo games uit te brengen. GTA V is sinds zijn launch in 2013 een gigantisch succes, en duikt nog steeds regelmatig op in de lijstjes van bestverkochte games. Bovendien brengt GTA V Online bakken met geld op, waardoor ze het bij Rockstar mogelijk allemaal wel best vinden.

Maar om Rockstar even te verdedigen: de AAA-titels die ze uitbrengen zijn allemaal van enorm hoge kwaliteit, en worden door bijna iedereen lovend ontvangen. Het oog voor detail bij RDR2 is bijvoorbeeld zo goed als ongeëvenaard.

Kom maar op dus, met GTA VI! En voordat je om Bully 2 vraagt: hier hebben ze jaren aan gewerkt, voordat de game geannuleerd werd.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord