Superdata: Al meer dan 1.5 miljoen Switch-consoles verkocht 

Superdata: Al meer dan 1.5 miljoen Switch-consoles verkocht 2017-03-15T13:31:42
Volgens onderzoeksbureau Superdata zijn er wereldwijd al meer dan 1.5 miljoen Switch-consoles verkocht. De nieuwe console van Nintendo heeft meerdere verkooprecords gehaald en de verwachte verkoop van 2 miljoen voor het einde van maart lijkt te gaan lukken.

Nintendo had als doel voor het einde van maart 2 miljoen Switch-consoles te verkopen en het lijkt erop dat dit het bedrijf gaat lukken. Volgens onderzoeksbureau Superdata zijn er wereldwijd al meer dan 1.5 miljoen exemplaren van de nieuwe console van Nintendo verkocht. Het onderzoeksbureau berekende dit aantal door middel van cijfers van de japanse krant Famitsu en het Duitse marktonderzoeksintituur GFK te combineren.

Volgens deze cijfers zijn er in de Verenigde Staten 500.000 exemplaren verkocht, in Japan 360.000 en Europa hier niet ver onder met alleen al in Frankrijk 110.000 en in het Verenigd Koninkrijk 85.000. De kans bestaat dat het totaal van 1.5 miljoen inmiddels al hoger ligt aangezien een groot deel van de cijfers op de eerste week na lancering gebaseerd zijn. Het gaat hier ook puur om aankopen door consumenten en niet door retailers.

Switch

Nintendo had al aangegeven dat de Switch sterk van start was gegaan en brak in Amerika, Europa en Australië verkooprecords als het gaat om Nintendo-consoles in de eerste paar dagen na lancering. Daarnaast doet The Legend of Zelda: Breath of the Wild het erg goed en heeft 89 procent van de Switch-kopers ook een exemplaar van de nieuwe Zelda-game gekocht. Dit komt neer op een verkoop van ongeveer 1,34 miljoen stuks.

Wie weet lopen Reggie, Miyamoto en alle andere Nintendo-bazen straks wel als Pimp Bowser rond.

Pimp Bowser

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord