Sumo Digital breekt de stilte rondom ontwikkeling Crackdown 3 

Sumo Digital breekt de stilte rondom ontwikkeling Crackdown 3 2018-08-04T15:47:15
Toen Terry Crews tijdens de nieuwste E3-trailer van Crackdown 3 op ons netvlies gebrand werd, zagen we eindelijk de game weer eens in actie. Het is een tijd stil geweest rondom de game, dus wat is er aan de hand? Sumo Digital stapt in het biechthokje en verklaart de stilte.

Het is alweer vier jaar geleden sinds de aankondiging van Crackdown 3 en laten we eerlijk zijn, het duurt allemaal misschien een beetje te lang. De relatief lange stiltes en het structureel uitstellen van de game zorgt bij de nodige fans voor zweet in de handjes. Om er voor te zorgen dat iedereen weer gerust adem kan halen heeft digital managing director Paul Porter in een interview met GamesIndustry uitgelegd wat de status van de game is.

Crackdown 3

Ten eerste geeft Porter aan dat de stilte voor zowel de ontwikkelaar als voor de game in hun voordeel werkt. Sumo Digital is niet gewend om aan de voorgrond te staan, waardoor nieuws of informatie liever niet van de daken wordt geschreeuwd. De studio is altijd gewend geweest om op de achtergrond aan projecten te werken. Pas sinds de ontwikkelaar zelf grote titels is gaan maken als Crackdown 3, Dead Island 2 en Team Sonic Racing, worden ze in de spotlight gezet.

Volgens Porter is de stilte rondom Crackdown 3 goed, omdat er de tijd wordt genomen met de ontwikkeling van de game om de fouten en catastrofe van het tweede deel niet te herhalen. De studio wil alle tijd geven aan Crackdown 3 zodat het aan de verwachtingen en kwaliteit voldoet waar de franchise om bekend stond.

The way to make the best games is you finish them, then finish them again, and then finish them again. That's what we're doing with Crackdown 3.

Sumo Digital is bewust van het feit dat de reputatie en verwachtingen niet bij iedereen even lovend zijn. De digital managing director geeft aan dat dit een van de redenen is waarom de game tot februari is uitgesteld.

As you know the release date’s moved back, confirmed as February next year, and that’s great news because it gives us the time to polish a game that’s pretty much done, but make it better and better.

Sumo Digital wil een goed product leveren, en dat is als gamer natuurlijk alleen maar mooi. Of Crackdown 3 daadwerkelijk uitkomt in februari 2019 is nog maar de vraag. Afwachten dus!


Crackdown 3 staat gepland voor een release in februari 2019 op Xbox One en PC.

Wil je alvast wat meer weten over Crackdown 3? Check dan hier de preview-video waarin Wouter zijn ervaring met de game deelt!

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord