Spider-Man verlaat het Marvel Cinematic Universe 

Spider-Man verlaat het Marvel Cinematic Universe 2019-08-21T14:29:38
Marvel Studios is in de toekomst niet meer betrokken bij de ontwikkeling van Spider-Man-films, omdat het ze niet gelukt is om een overeenkomst te bereiken met Sony Pictures.

Spider-Man gaat het Marvel Cinematic Universe verlaten, nadat het Marvel Studios en Sony Pictures niet gelukt is om tot een overeenkomst te komen over een nieuw contract. Zoals je waarschijnlijk wel kan raden, komt het op geld neer.

Nadat Sony jarenlang de rechten van Spider-Man in handen had, besloten Marvel Studios en Sony in 2015 het Spider-Man-personage te gaan delen. Dit had te maken met de teleurstellende resultaten van de Spider-Man-films die in 2012 en 2014 onder Sony uitkwamen. Dat betekende dat het personage in de Marvel-films Captain Amercia: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame te zien was, en dat Kevin Feige de films Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home voor Sony mocht produceren. Door de invloed van Feige sloten deze films goed aan op het MCU. Sony en Disney deelden allebei weinig tot niets van de opbrengsten van deze films met elkaar.

De laatste Spider-Man-film, Far From Home, heeft kortgeleden nog Skyfall ingehaald als de best verdienende film van Sony Pictures, door maar liefst 1 miljard euro bij elkaar te rapen. Far From Home is ook meteen de hardst scorende blockbuster-film dit jaar die níet door Disney is gefinancierd of uitgebracht. Dat kan haast geen toeval zijn!

Spidey

Volgens het artikel van Deadline vertelde Disney tijdens de onderhandelingen met Sony dat ze de kosten van de Spider-Man-films in de toekomst 50/50 wilde verdelen, wat ook inhield dat ze de opbrengsten 50/50 zouden verdelen. Dit vond Sony geen goed idee, waardoor Disney besloot om Kevin Feige en Marvel Studios volledig van het project af te halen, en het personage Spider-Man uit het MCU te gooien. En zo kwam het verhaal van Spider-Man in het MCU plotseling tot een tragisch einde...

Dinsdagavond liet Sony weten dat ze teleurgesteld zijn over Disney’s keuze:

We are disappointed, but respect Disney’s decision not to have him continue as a lead producer of our next live action Spider-Man film. We hope this might change in the future, but understand that the many new responsibilities that Disney has given him – including all their newly added Marvel properties – do not allow time for him to work on IP they do not own. Kevin is terrific and we are grateful for his help and guidance and appreciate the path he has helped put us on, which we will continue.

Wat dit betekent voor Tom Holland als Peter Parker is nog niet helemaal duidelijk, hoewel het er vooralsnog op lijkt dat de acteur het personage gewoon kan blijven spelen in de aankomende Spider-Man-films. Dat is voor fans van de franchise in ieder geval nog een lichtpuntje, maar dat Spider-Man nu op een of andere manier uit het Marvel Cinematic Universe wordt geschreven, dat is best pijnlijk. Hoe ze dit precies gaan doen, daar zijn we natuurlijk allemaal zwaar benieuwd naar, maar een MCU zonder Peter Parker zal nooit meer hetzelfde zijn...

Dit weekend vindt de D23 Expo plaats, wat eigenlijk gelijkstaat aan Comic Con voor Disney-titels. Het gebrek aan Spider-Man zal hier niet onopgemerkt gaan, en wellicht laten de aanwezige fans ook wel laten horen wat ze vinden van dit onverwachte nieuws…

Voor meer nieuws over Marvel, klik hier. Voor alle informatie over Disney+, klik hier

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord