South Park: The Stick of Truth censuur was idee van Ubisoft  

South Park: The Stick of Truth censuur was idee van Ubisoft 2014-02-27T16:51:04
Het nieuws over The Stick of Truth blijft binnenstromen. We horen nu dat de censuur van de game niet veroorzaakt is door ratingcommissies, maar dat Ubisoft de keuze zelf gemaakt heeft.

In Europa en de UK is South Park: The Stick of Truth gecensureerd. Vijf scènes waarin er dingen in konten verdwijnen, en twee scènes waar een abortus uitgevoerd wordt zijn uit de game gehaald. In Duitsland worden daarnaast de hakenkruizen uit de game verwijderd. VG247 ging in gesprek met een medewerker van PEGI, een orgaan dat beoordeelt welke leeftijd je moet hebben om games en films te mogen consumeren. Deze medewerker gaf aan dat het een beslissing van het marketing team van Ubisoft was om bepaalde delen in de game de censureren: 

“As far as Ubisoft is concerned, all we know is that at some point a decision was made to change the game content for their own marketing reasons. Those reasons are not something that we are privy too, so we are not able to give you any further details.”

Ook zegt de medewerker dat PEGI games überhaupt niet censureert: 

“PEGI does not have the ability to censor video games,” they stressed, “nor has it ever done so. It is highly likely that only the developer themselves would intervene to make any changes."

Dus Ubisoft vond dat wij dat soort content niet aankunnen? En Amerikanen wel? Pfeh!

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord