Update: Sony wil PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 uitbrengen 

Update: Sony wil PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 uitbrengen 2018-05-25T16:13:17
De directeur van PlayStation Japan heeft in een interview aangegeven dat de PlayStation 5 op zijn vroegst in 2021 uit zal komen.

Update:

De afgelopen dagen kwamen er verschillende nieuwsberichten naar voren over dat tijdens een gesprek met Sony in Tokyo is aangegeven dat de PlayStation 5 pas over drie jaar het daglicht gaat zien. Dit werd vermeld door een artikel dat geplaatst was door de Wall Street Journal op hun website en uitspraken van John Kodera (CEO Sony Interactive Entertainment).


Verslaggever Yuji Nakamura heeft in een interview met één van de CEO’s van Sony nogmaals gevraagd naar de uitspraken over de PlayStation 5. Op zijn Twitter geeft hij in een bericht aan dat hij niet eens is met de uitspraken van Wall Street Journal. Nakamura interpreteerde de uitspraken van Kodera op een andere manier dan hoe het vermeld werd in nieuwsberichten. Volgens hem projecteert Sony een grote daling in inkomsten in maart 2021. Dit kan duiden op kosten die Sony gaat maken om hun nieuwe console op de markt te brengen.

Origineel bericht:

Het gerucht ging dat Sony de PlayStation 5 ging uitbrengen in 2020, maar er is inmiddels bevestigd dat zij het op z'n vroegst in 2021 op de markt willen brengen. Tsuyoshi Kodera (CEO Sony PlayStation) heeft in een interview met The Wall Street Journal gezegd dat Sony minimaal 3 jaar wil wachten om ‘zich voor te bereiden op de volgende stap’. Kodera geeft verder aan dat er eerst een stap terug gezet moet worden zodat ze in de toekomst groots kunnen uitpakken. Er zijn verder door de CEO van Sony geen details over eventuele features of specs van de PlayStation 5 gegeven.

PS5

Er is wel aangegeven dat er interesse is in het maken van draagbaar apparaat door Kodera (PlayStation Switch iemand?). Sony had in 2011 de PS Vita op de markt gebracht, maar wil verder kijken dan het gebruikelijke home console-concept. Kodera geeft verder nog aan dat ze moeten afstappen van de traditionele manier hoe er gekeken wordt naar consoles. Hij vindt dat je tegenwoordig niet de nadruk op één aspect moet leggen, maar dat er meerdere factoren geïntegreerd moeten worden bij het maken van een console in de huidige markt.

Omdat Sony nog geen plannen heeft voor het uitbrengen van de PlayStation 5 leggen ze de komende jaren de focus op inschrijvingen en abonnementen (PS Plus, PlayStation Vue). Er wordt veel bruikbare data verzameld vanuit hun betaalde service-platformen waarmee Sony de kwaliteit van hun producten wil verbeteren voor haar gebruikers.

Sony heeft voorlopig nog geen plannen om de PlayStation 5 uit te brengen of zelfs aan te kondigen. Met het succes van God of War (en aankomende titels zoals Death Stranding en The Last of Us Part 2) toont Sony aan dat er nog steeds genoeg leven zit in de PlayStation 4.

Het einde van het PlayStation 4 tijdperk is in zicht volgens Sony, Hideo Kojima toont nieuwe screenshots voor Death Stranding en er worden geen fysieke games meer gemaakt voor de PS Vita.

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord