UPDATE: Sony wil de term 'Let's Play' trademarken 

UPDATE: Sony wil de term 'Let's Play' trademarken 2016-01-12T09:51:01
De term Let's Play is bijna niet meer weg te denken uit de game-industrie en talloze YouTubers categoriseren gameplay-video's ook hieronder. Dat kan binnenkort misschien wel anders zijn, want Sony heeft namelijk een trademark aangevraagd voor de term. Wat zijn ze van plan?

Update:

Sony is er niet in geslaagd om de trademark op de term 'Let's Play' te bemachtigen. De United States Patent and Trademark Office heeft de aanvraag geweigerd omdat er bij consumenten verwarring zou kunnen ontstaan rondom de term. YouTubers en Twitchers maken immers al jaren gebruik van 'Let's Play'. De USPTO geeft de volgende uitleg:

Registrant's services are 'Entertainment services, namely to provide online and offline opportunities for video game enthusiasts to meet and participate in live video game tournaments and on-demand console gaming.' Applicant's services are 'Electronic transmission and streaming of video games via global and local computer networks; streaming of audio, visual, and audiovisual material via global and local computer networks

On balance, because the marks are highly similar and the services are closely related, consumer confusion is likely. Accordingly, registration is refused under Trademark Act Section 2(d).

Origineel bericht:

Sony heeft een document ingediend voor een trademark op de term 'Let's Play', volgens de website van het United States Patent and Trademark Office. Een gebruiker op NeoGAF merkte de aanvraag van Sony op, die afgelopen oktober werd ingediend. De beschrijving van het trademarken van 'Let's Play' luidt als volgt: "electronic transmission and streaming of video games via global and local computer networks; streaming of audio, visual, and audiovisual material via global and local computer networks". 

Let's Play

Een pagina op de website Trademarkia.com suggereert echter dat Sony nog geen toezegging heeft gekregen op de rechten op het handelsmerk, het bureau heeft namelijk meer verduidelijking nodig over Sony's intenties met de term. 'Let's Play' wordt overigens al jaren gebruikt door YouTubers als een term voor het beschrijven van een gameplay-sessie die op beeld is vastgelegd. Of Sony de rechten in handen krijgt is nog niet duidelijk, de zaak werd in oktober ingediend en lijkt al sinds die tijd stil te staan.

REACTIES (35) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord