Sony voorspelt 6,4 miljard dollar verlies 

Sony voorspelt 6,4 miljard dollar verlies 2012-09-17T12:57:50
Jokko’s Nachtwachttitel hintte al naar weinig goeds maar Sony heeft vanochtend via Reuters z’n voorspelde verlies voor het afgelopen financiële jaar bekendgemaakt. 6,4 miljard dollar of ruim 4,8 miljard euro! Dat is bijna twee keer zoveel als ze in februari voorspelden! Het elektronicabedrijf hoopt via een grote ontslagronde dit jaar wél winst te maken.

Jokko’s Nachtwachttitel hintte al naar weinig goeds maar Sony heeft vanochtend via Reuters z’n voorspelde verlies voor het afgelopen financiële jaar bekendgemaakt. 6,4 miljard dollar of ruim 4,8 miljard euro! Dat is bijna twee keer zoveel als ze in februari voorspelden! Het elektronicabedrijf hoopt via een grote ontslagronde dit jaar wél winst te maken. 2,2 miljard yen groene cijfers verwachten ze, anders moeten we nog effe langer wachten op de PS4!

Aan de ene kant is het niet vreemd dat Japanse bedrijven weinig winst maakten want 2011 was natuurlijk een groot rampjaar. Jokko schreef al in de Wacht dat de 10.000 ontslagen werknemers vooral bij de LCD- en chemieafdeling worden geplukt en dat de PlayStation-gasten zich niet onder hun bureau hoeven te verstoppen. Het monsterlijke verlies van 4,8 miljard euro valt volgens Reuters vooral zo hoog uit omdat Sony een enorme berg belastinggeld moet betalen in de USA.

Zie je, Sony leidt nu al vier jaar achter elkaar verlies en economen hebben een trucje bedacht genaamd “deferred tax assets”. Hiermee kunnen grote succesvolle bedrijven de jaarlijkse belastingaderlating (gedeeltelijk) uitstellen naar het volgende jaar. Natuurlijk moet je dan wel beloven dat je winst gaat maken… zie je waar de kous wringt? Vandaar dat bedrijfsanalisten er in februari zwaar naast zaten en het verlies bijna twee keer zo hoog uitvalt.

Sony belooft beterschap en presenteert later deze week een nieuwe bedrijfsstrategie om eindelijk weer eens winst binnen te harken. Dat er 10.000 man wereldwijd op straat staat, is de eerste stap. De onthulling van de PS4 zou nu trouwens een geweldig middel zijn om Sony’s aandelenkoers weer omhoog te krikken. Just saying…

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord