Sony geeft geen support meer aan SOPA 

Sony geeft geen support meer aan SOPA 2012-09-17T12:59:49
Hebben jullie allemaal het gezeik met de zogenaamde SOPA-bill meegekregen? PeterKoelewijn had het er afgelopen week al over in zijn Nachtwacht en liet weten dat Sony, Microsoft en Nintendo in ieder geval al voorstander zijn voor de Stop Online Piracy Act. Dat klinkt heel logisch, maar Sony heeft zijn support intussen al weer ingetrokken! Watsdedeal?

Met SOPA moet de online piracy aangepakt worden. Er worden natuurlijk via illegale downloads vreselijk veel games 'gestolen' en als de SOPA-bill goedgekeurd wordt, kunnen grote entertainment bedrijven een website platgooien, zonder dat daar een rechter voor aan te pas hoeft te komen. Zo wordt het bijvoorbeeld veel makkelijker om torrent sites te sluiten, al zien een hoop mensen het gewoon als het censureren van het internet.

Microsoft, Nintendo en Sony hadden al laten weten het wetsvoorstel te ondersteunen, maar Sony stapt daar nu toch vanaf! Waarschijnlijk omdat ze bang zijn dat ze straks een heleboel boze klanten hebben, iets wat ook gebeurde bij GoDaddy, die ook SOPA ondersteunde. Ook GoDaddy heeft zijn handen er nu vanaf getrokken.

Een andere reden kan het dreigement van Anonymous zijn! De hackers/crackers lieten afgelopen week weten not amused te zijn door het ondersteunen van SOPA door Sony. Ze lieten zelfs weten een nieuwe aanval op de servers van Sony te doen! Of dit nu nog gaat gebeuren is nog maar de vraag. Yep, wordt vervolgd maar weer.

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord