Sony Europe krijgt fikse boete voor PSN hack 2011 

Sony Europe krijgt fikse boete voor PSN hack 2011 2013-01-24T15:38:51

We waren het al weer bijna vergeten, de hectische omstandigheden rond de PSN hack in 2011. Veel gamers waren pissed om het feit dat hun persoonlijke gegevens gejat konden worden en eisen dan ook gerechtigheid. Die krijgen ze, want Sony Europe wordt na al die tijd eens goed op de vingertjes getikt. £250,000 (gelijk aan ongeveer 300,000 eurootjes) is namelijk door de Information Commissioners Office als boete geëist. De ICO laat weten totaal geen spijt te hebben van deze beslissing.

“We make no apologies for the penalty in this case. It is a big penalty, but this is probably the most serious breach that we have had reported to us.”

Overigens gaat Sony Europe tegen dit besluit in. Het is volgens hun nooit bewezen dat gevoelige informatie inderdaad is vrijgegeven.

De enige zonnige kant aan dit hele gebeuren is dat volgens een onderzoek van PRweek, die kort na het lek is uitgevoerd, 77% van alle consumenten nu voorzichtiger zullen zijn met het verstrekken van informatie aan bedrijven.

Wat vinden jullie, is de boete genoeg gerechtvaardigd? Is het wel terecht van Sony om tegen de beslissing van ICO in te gaan?

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord