Sommige games lopen langzamer op PS4 Pro dan op PS4 

Sommige games lopen langzamer op PS4 Pro dan op PS4 2016-11-16T10:22:29
Je zou zeggen dat een PlayStation 4 Pro die op dezelfde 1080 TV draait als een gewone PS4 in alle gevallen sneller zou moeten zijn. Toch? Dat blijkt niet het geval, want de Pro heeft bij sommige games significant minder frames per seconde dan de PlayStation 4. Dat komt omdat de PS4 Pro meer grafische toeters en beller aanzet, wat ten koste gaat van de framerate.

Digital Foundry heeft de PlayStation 4 Pro op de pijnbank gelegd en vergeleken met de originele PlayStation 4, op 1080p natuurlijk. Daaruit bleek dat de PlayStation 4 Pro de meeste games trager draait dan de PlayStation 4, simpelweg omdat de Pro zijn extra grafische paardenkrachten gebruikt om een mooier beeld af te leveren, in plaats van meer frames per seconde. Onder andere Watch Dogs 2, Skyrim en The Last of Us draaien beter op de PlayStation 4 dan de Pro.

De PlayStation 4 Pro draait slechter dan de Playstation 4

Omdat de Pro de games upscaled naar een hogere resolutie en dat vervolgens weer downscaled naar 1080p, zien de gamers er weliswaar beter uit, maar is de framerate lager dan de normale PlayStation 4 die de games niet supersampled. Dat is opvallend, want Sony heeft gezegd dat in geen enkel geval de framerate van de Pro lager zou liggen dan die van de 'oude' PlayStation 4. Op dit moment is er geen optie om het supersamplen uit te zetten, dus voorlopig zal je het moeten doen met een lagere framerate voor deze games, maar wel betere graphics. Het is maar net wat je liever hebt, hè?

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord