Sega en Creative Assembly gaan Warhammer games maken! 

Sega en Creative Assembly gaan Warhammer games maken! 2012-12-06T13:29:22
De koning van tabletop en de keizer van real-time strategy games delen samen het bed om een Warhammer liefdesbaby te maken! Geen idee hoe dat fysiek mogelijk is, maar het gebeurt!

Sega en Creative Assembly zijn stiekem een samenwerkingsverband aangegaan met Games Workshop, bekend van de Warhammer tabletop spellen. Creative Assembly kennen we uiteraard van de Total War-serie, dus we mogen dit terecht ‘a match made in heaven’ noemen!

In het persbericht staat dat de Total War-studio een speciaal team heeft samengesteld voor de eerste Warhammer-game. Studio director Team Heaton aan het woord: 

“With this year being our 25th anniversary. It seems fitting for us to embark on such a dream project with such a well-established partner. The incredibly rich and detailed Warhammer world is something we grew up with, and has left an indelible imprint on us as both designers and gamers.”

Niettemin wordt de game pas na 2013 verwacht. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel al de eerste gameplaybeelden voorbij zien komen! Sega is van plan meerdere Warhammer-games te produceren. Interessant details is dat Warhammer 40K verboden terrein is; THQ bezit die licentie nog steeds.

Creative Assembly

Wie niet bekend is met het Warhammer tabletop universum, het is een meer grimmige variant van Warcraft… al moet je dat niet in de buurt van fanboys zeggen; het was technisch Blizzard die in het begin gewinkeld heeft bij Warhammer, niet andersom. Toch klinkt het vet dat we straks grote epische Total War battles kunnen voeren zonder eerst een ziljoen poppetjes te schilderen. Wordt vervolgd!

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord