Schrijver Anthem verlaat BioWare voor de tweede keer 

Schrijver Anthem verlaat BioWare voor de tweede keer 2018-03-12T13:10:08
De schrijver van epische verhalen zoals de eerste twee Mass Effect-games en Star Wars: Knights of the Old Republic, Drew Karpyshyn, verlaat BioWare nu voor de tweede keer. Dit betekent dat hij niet meer werkt aan Anthem, waar hij tot zijn vertrek aan heeft gewerkt.

Drew Karpyshyn verlaat ontwikkelaar BioWare nu voor de tweede keer. Een paar jaar geleden was hij al opgestapt na zijn werkt voor Star Wars: The Old Republic. Jaren later is hij teruggekomen naar de ontwikkelaar om mee te werken aan Anthem, maar sinds 2 maart heeft hij weer ontslag genomen. Hoeveel gevolgen dit gaat hebben op het verhaal van de game is niet duidelijk. Anthem is natuurlijk al een tijdje in ontwikkeling, dus het kan zijn dat dit onderdeel van het spel al zo goed als af is.

Drew Karpyshyn

Op zijn eigen website kondigt Drew Karpyshyn aan dat hij weer is gestopt. De reden voor zijn vertrek is dat werken voor de ontwikkelaar volgens hem enorm veel creativiteit eist, wat erg vermoeiend is. Hij heeft ook andere projecten laten gaan om voor BioWare te kunnen werken.

Dat Karpyshyn nu gestopt is bij de ontwikkelaar betekent niet dat hij ontspannen op de bank kan gaan zitten. Er zijn namelijk verschillende projecten waar hij momenteel mee bezig is. Hij werkt aan een eigen boek, schrijft samen met iemand aan een scifi-roman en daarnaast doet hij nog freelance werk voor andere games. Zo is hij vanaf vandaag bijvoorbeeld aan de slag gegaan voor Fogbank Entertainment om mee te werken aan hun nieuwste game. Tot slot is hij ook van plan om met meer regelmaat op zijn eigen blog te posten.

Anthem

Aan het einde van z’n bericht benadrukt Karpyshyn dat er niks ernstigs achter de schermen heeft plaatsgevonden. Hij wil ook geen e-mails ontvangen van mensen die benieuwd zijn naar geheimen over BioWare of de projecten waaraan hij heeft gewerkt. Eh, dit snappen we.

We wensen Drew Karpyshyn veel succes met alles wat hij in de toekomst van plan is.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord