Riot verbant G2A als sponsor van League of Legends events en streams 

Riot verbant G2A als sponsor van League of Legends events en streams 2015-10-07T12:09:41
G2A is niet geliefd onder ontwikkelaars vanwege het verkopen van game keys zonder daadwerkelijk toestemming daarvoor te hebben. De third-party reseller heeft zichzelf in de vingers gesneden bij Riot, ontwikkelaar League of Legends, en is verbannen als sponsor.

Terwijl veel game keys die G2A verkoopt gewoon legaal zijn, komt het toch geregeld voor dat de keys niet helemaal naar behoren werken of via de meest vreemde manieren zijn binnen gehaald door de reseller. Ook is het bedrijf actief als sponsor van veel eSports teams en streamers en daar probeert Riot nu een stokje voor te steken.

Riot verbant G2A

Volgens DailyDot is G2A namelijk verbannen als sponsor voor League of Legends teams, de logo's mogen niet meer getoond worden op de verschillende evenementen. De gedachte hierachter rust op het feit dat G2A accounts en boost diensten aanbiedt, die spelers in staat stellen om in het ranking systeem snel hogerop te komen. Dit zorgt er voor dat er veel skillloze spelers in de hoogste klasse aanwezig zijn en dit het niveau naar beneden haalt. 

In een Reddit-post bevestigt J. Eckert, Developer Relations/3rd Party Ecosystem Manager van Riot, dat er inderdaad een ban is ingezet al sinds halverwege september:

“…we've already formally banned them as a sponsor as of September 18th, and have no plans to reconsider the decision at this time. This was NOT a decision we made lightly, and came after many weeks of back and fourth conversations with G2A to find a resolution, which we were not able to reach an agreement on. We do not at all enjoy affecting the income of the teams, but the LCS rules include guidelines specifically against this sort of thing. We did however keep teams in the loop during the process in an attempt to avoid any surprises.”

We gaan voorlopig dus geen G2A logo's meer zien op het scherm tijdens de livestreams van pro-LOL streamers en evenementen.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord