Respawn maakt bekend wat de eerste Titanfall 2 DLC wordt 

Respawn maakt bekend wat de eerste Titanfall 2 DLC wordt 2016-11-23T15:46:00
Het eerste stukje DLC voor Titanfall 2 komt over een week uit, daarom heeft Respawn Entertainment maar even uitgelegd wat we mogen verwachten in deze downloadbare content. Net zoals alle DLC die nog volgt zal deze volledig gratis zijn, maar om dat te compenseren is er met deze update een nieuwe verdienmethode aan de game gekoppeld.

Respawn Entertainment heeft de inhoud van de eerste DLC voor Titanfall 2 bekendgemaakt op hun blog. In de eerste van hopelijk vele stukjes DLC - die allemaal gratis zijn - zit onder andere een map uit de eerste Titanfall, nieuwe kits voor de titans en de mogelijkheid om met echt geld cosmetische items te kopen. Angel City, een van de meest geliefde maps uit het eerste deel, komt met de update terug in Titanfall 2. Spelers die de game hebben gepre-orderd mogen 30 november al aan de slag met de map, de rest moet wachten tot 3 december.

Het enige nieuwe wapen in de DLC is een elite-versie van een bestaand pistol: de Wingman Elite. Of deze voor iedereen verkrijgbaar is, of alleen voor de beste van de beste, zoals de naam zou hinten, is nog niet bekend. De nieuwe Titan kits bestaan uit een nieuwe ability voor elke Titan:

 • Ion kit: Refraction Lens
  De Splitter Rifle split nu in vijf schoten in alt-fire mode, in plaats van drie
 • Scorch kit: Scorched Earth
  Flame core laat een pad van thermiet achter, naast direct schade te doen
 • Northstar kit: Threat Optics
  Vijanden worden gehighlight in je HUD terwijl je inzoomt
 • Tone kit: Burst Loader
  Door in te zoomen kan je 40mm kanon drie schoten 'opladen' en deze tegelijkertijd afschieten
 • Legion kit: Hidden Compartment
  Power shot heeft twee charges
 • Ronin kit: Phase Reflex
  Als Ronin doomed is (kapot maar nog niet opgeblazen) dan phaseshift hij automatisch om te ontsnappen

In het artbook las ik dat de art-director die de dassenstaarten had bedacht dit deed terwijl hij aan het schetsen was tijdens een belangrijke vergadering.

Naast deze kits is er een nieuwe Pilot execution met de naam Inner Pieces. Als je achter een vijandelijke pilot staat en de melee-knop ingedrukt houdt, dan phaseshift je in de vijand, die vervolgens in een explosie van gore en lichaamsdelen ontploft. De interface heeft daarnaast nu meer functies, met onder andere een scherm met stats, een FAQ in het hoofdmenu en de nieuwe in-game store. In die store kan je cosmetische items kopen, zoals skins voor je Titan of Pilot, waarvoor je anders vrij lang zou moeten grinden. Respawn heeft bewust hiervoor gekozen en niet een lootdrop systeem zoals andere moderne games dat hebben:

We will have no in-game currency exchange. No locked loot boxes, crafting shards or pay-to-win weaponry. No RNG. If you see something you like, you buy it and that’s it. These in no way effect stats and are purely cosmetic. We will have two Prime Titans available at launch. They have new chassis and assassinations but function the exact same way as their original counterparts.

De DLC heet Angel City's Most Wanted en is vanaf 30 december beschikbaar voor iedereen, met uitzondering van de map, die drie dagen later beschikbaar is voor alle spelers.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord