Punch Club anderhalf miljoen keer illegaal gedownload en 300.000 keer verkocht 

Punch Club anderhalf miljoen keer illegaal gedownload en 300.000 keer verkocht 2016-03-22T10:32:38
Punch Club is anderhalf miljoen keer gedownload door piraten, zo heeft uitgever tinyBuild bekendgemaakt. De game is daarentegen ook 300.000 keer gekocht, wat op zich niet verkeerd is voor een indiegame.

Uitgever tinyBuild heeft iets in hun game Punch Club geprogrammeerd waarmee zij kunnen zien hoe vaak de game gekocht of gedownload is. Die resultaten vertellen ons dat de game het fantastisch op PC heeft gedaan, want van de 300.000 verkochte spellen zijn er 218.700 (72.9%) voor de PC verkocht. Het resterende aantal is via smartphones over de spreekwoordelijke toonbank gegaan.

Ondanks dat de game behoorlijk goed verkocht is, is hij vijf keer zo vaak illegaal gedownload! Ook op dit front is het overgrote deel voor PC, namelijk 1.137.000 (68,9%). De rest zijn illegale games verspreid over smartphones, en dan vooral op Android.

Punch ClubTevens heeft de uitgever bekendgemaakt in welk land er veel wordt gedownload. In Brazilië wonen de meeste piraten. In westelijk Europa daarentegen wordt de game vaker op legale wijze verkregen. Duitsland doet het op dat front het best met 'slechts' twee downloads op elke aankoop, in tegenstelling tot Turkije waar bijvoorbeeld per 40 downloads maar één aankoop is.

Punch Club

De uitgever raadt dan ook aan om games altijd in talen van West-Europese landen te lokaliseren, zij kopen procentueel namelijk het meest. Daarnaast heeft tinyBuild ook spijt dat zijn geen cross-save functie in de game hebben gebouwd. Op die manier hadden ze misschien nog wat downloaders kunnen overtuigen om de game te kopen op een ander platform.

Punch Club kwam op 8 januari uit voor PC, iOS en Android. De game werd gemaakt door het Russische Lazy Bear Games en uitgegeven door tinyBuild. In Punch Club ben je de zoon van een overleden vader en moet je erachter komen wie hem heeft vermoord. Informatie scoor je door mensen in elkaar te timmeren. Behalve trainen en vechten moet je ook overleven en om dat te doen moet je weer werken etc., dus het is zaak je tijd goed in te delen. Als je beelden van de game wil zien, kan je hier terecht.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord