Protest in Hong Kong vanwege Chinese namen Pokémon 

Protest in Hong Kong vanwege Chinese namen Pokémon 2016-06-07T16:48:47
In november komen Pokémon Sun en Pokémon Moon uit. Ondanks dat een groot deel van de wereld vol ongeduld wacht op het nieuwe avontuur, zijn ze in Hong Kong minder blij. Daar zijn namelijk tientallen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de vereniging van drie Chinese talen in de games.

Pokémon is ook in China ongelooflijk populair en werd in het verleden altijd in de verschillende Chinese talen vertaald. Met Pokémon Sun en Moon wil The Pokémon Company echter de talen verenigen in één nieuwe taal en daar zijn ze in Hong Kong niet blij mee. De Pokémon fans daar zijn de straat op te gaan om te demonstreren tegen onder andere een nieuwe naam voor Pikachu.

Pokémon protest

In China heb je verschillende talen. Het grootste deel van de bevolking spreekt Mandarijn, maar in Hong Kong wordt bijvoorbeeld Kantonees gesproken, terwijl in Taiwan weer Taiwanees wordt gesproken. Voorheen werden de Pokémon-comics, de animatieshow en de films altijd in alle Chinese talen vertaald. Zo had je bijvoorbeeld voor alle Pokémon een Kantonese, Mandarijnse en Taiwanese naam dankzij de films en de serie. 

De games werden daarentegen helemaal niet gelokaliseerd in China. Met Pokémon Sun en Moon komt daar nu verandering in. In die games komt namelijk een Chinese vertaling, maar deze zal voor het overgrote deel uit Mandarijnse namen bestaan. De merknaam voor Pokémon zal bijvoorbeeld naar het Mandarijn worden vertaald en die naamsverandering geldt ook in Taiwan en Hong Kong. Daarnaast is er een lijst van de eerste 151 Pokémon verschenen die voor heel China zal gelden. Het grootste deel van de lijst zijn de Mandarijnse namen, onder andere Pikachu is in die lijst vertaald naar de Mandarijnse versie van de naam. 

Pokémon protest

Om die verenigde taal tegen te gaan zijn gisteren tientallen demonstranten in Hong Kong de straat op gegaan om te demonstreren. Niet per sé vanwege Pokémon, wel omdat een hoop inwoners van Hong Kong op deze manier hun taal willen beschermen. Tijdens het protest zongen de demonstranten onder andere de Pokémon Theme Song in het Kantonees.

REACTIES (44) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord