Project voor behoud van de SNES is dood: honderd games verloren in de post 

Project voor behoud van de SNES is dood: honderd games verloren in de post 2017-02-15T11:09:23
Een Nintendo-fan stopt zijn project om alle SNES-games digitaal te preserveren nadat een postbedrijf honderd voor hem bestemde, SNES-titels kwijtraakte. De waarde van het pakket was tussen de 7500 en de 10.000 dollar. *SLIK*

Het zal je maar gebeuren: ben je bezig om de grootste digitale bibliotheek van SNES-games te maken, raakt een zending van honderd titels zoek door een postbedrijf. Het gebeurde amateur archivist Byuu die, om alle SNES-titels tot in de eeuwigheid te preserveren, fysieke kopieën van de Super Nintendo-games omzette naar digitale versies. De kwijtgeraakte games hadden samen een waarde van 7500 tot 10.000 dollar.

snes

De Duitse Byuu had de games geleend van een Amerikaanse verzamelaar van SNES-spellen. Het was de tweede keer dat de verzamelaar zo'n waardevol pakket aan de amateur archivist toevertrouwde omdat het de eerste keer vlekkeloos verliep en er zouden zelfs nog drie verzendingen na komen. Byuu legt dan ook alle prioriteit bij het terugbetalen van de verloren waarde aan de verzamelaar uit New Jersey, aangezien hij niet bij verzendingen buiten Amerika verzekerd was.

Ik stop het project voor nu en werk eerst aan het terugbetalen van de verzender. Hij heeft me honderd waardevolle titels geleend, waaronder Vampire's Kiss, Incantation, Hagane en Mega Man (7+X+X2+X3) en nu kan ik ze niet terugsturen.

snes

Byuu is een bekend persoon in de 'emulatorcommunity' en heeft zelf een van de betere SNES-emulators gemaakt die online te vinden is, Higan. Hij heeft wekenlang na het zoekraken van het pakketje gewerkt om te achterhalen waar het pakketje gebleven kon zijn, maar heeft niets kunnen vinden. Op Reddit deed de archivist gisteren een laatste oproep om hulp gedaan en start waarschijnlijk binnenkort een GoFundMe-pagina om de verzamelaar terug te kunnen betalen.

Het was een grote fout om het postsysteem te vertrouwen. Ik zal nooit meer op deze manier het verlies van de games van anderen riskeren.

REACTIES (61) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord