Profiler systeem krijgt grotere rol in Watch Dogs 2 

Profiler systeem krijgt grotere rol in Watch Dogs 2 2014-10-02T13:26:53
Iedereen die Watch Dogs heeft gespeeld kent die iconische lijntjes wel, die jou laten verbinden met de mobiele telefoons van andere mensen op straat. Via deze verbinding kan je bij al hun persoonlijke informatie. De creative director van Watch Dogs ziet meer potentie in het dit systeem.

Het huidige profile system laat van alle NPC's op straat zien hoe ze heten, hoe oud ze zijn, wat voor baan ze hebben en hoeveel ze verdienen. Ook staat er altijd bij waar ze zich vooral mee bezighouden, en dat kan uitlopen tot de raarste dingen.

Zowel fans van Watch Dogs als Ubisoft zelf hebben zich bedacht dat je dat systeem nog veel verder kan uitbreiden. Het enige wat tot nu toe de gameplay beïnvloedt van het profiler systeem is dat je kan zien of hij/zij een crimineel is, en dat je geld van ze kan jatten. Volgens creative director Jonathan Morin maakt een uitbreiding van dit systeem een tweede deel van Watch Dogs onvermijdelijk.

Hij staat nu al te popelen om er mee aan de slag te gaan, maar hij ziet wel in dat als je de game teveel op het profiler systeem gaat richten, de gameplay automatisch weer lineair wordt. Iets wat ze absoluut niet wilden in Watch Dogs, het spel dat juist zo veel mogelijk vrijheid zou moeten bieden.

“We need to find the right balance where we need to push that further, without closing it, without closing the door and making a crafted story”

Verder vertelt hij in een interview dat ze een uniek systeem in handen hebben, waarmee ze NPC's echt kunnen 'vermenselijken', en dat hij al bezig is met de eerste 'crazy stuff' te testen. Die tak van diepgang in de game-industrie is nog maar een twijgje, en Morin geloof dat hij dat twijgje wortel kan laten schieten met een tweede deel van Watch Dogs.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord