Pokémon GO-maker Niantic aangeklaagd voor aanzetten tot betreden privéterrein 

Pokémon GO-maker Niantic aangeklaagd voor aanzetten tot betreden privéterrein 2016-08-03T15:25:50
Een man in de Amerikaanse staat New Jersey is alle Pokémon GO-spelers die in zijn achtertuin rondlopen zat, hij heeft een aanklacht ingediend tegen Niantic, de Pokémon Company en Nintendo voor het aanzetten van de spelers tot het betreden van zijn tuin.

Volgens de aanklager zijn tenminste vijf Pokémon GO-spelers bij hem aan de deur geweest met het verzoek om een Pokémon te mogen vangen in zijn achtertuin. Volgens de aanklacht, die je hier kan lezen, verstoren de spelers het recht op rust en vrij gebruik van zijn eigen huis. De man tilt er zwaar aan dat volgens hem Niantic, Nintendo en de Pokémon Company geld verdienen aan mensen die hem lastigvallen.

Pokémon GO. Obviously.

De advocaat van de aanklager wil nu met de rechtszaak verder als groepsvordering, wat wil zeggen dat iedereen die last heeft gehad of denkt last te hebben van Pokémon GO-spelers als het ware mee kan doen met de rechtszaak. In de aanklacht laat de advocaat weten dat meerdere mensen al kenbaar hebben gemaakt overlast te ondervinden van Pokémon GO-spelers. Hij noemt als voorbeeld het Holocaust Memorial Museum dat ongevraagd Pokéstop is en haalt meerdere tweets aan waarin inwoners van onder andere kerken laten weten dagelijks met Pokémon-GO spelers te worden geconfronteerd.

Centraal aan deze rechtszaak staat dus de vraag of Niantic geld verdient aan spelers die op privéterrein gaan rondlopen om Pokémon te zoeken, of dat de overijverige spelers simpelweg een ongelukkig neveneffect zijn van de waanzinnige populariteit van de game.

 

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord