PlayStation VR is al drie miljoen keer verkocht 

PlayStation VR is al drie miljoen keer verkocht 2018-08-17T14:12:50
Sony heeft al drie miljoen PlayStation VR-setjes verkocht, zo schrijft het in een blog. Gemiddeld heeft een persoon maar liefst 7 games voor het apparaat, want er zijn een kleine 22 miljoen PSVR-games verkocht. Het apparaat is nu bijna twee jaar uit.

De PSVR is 3 miljoen keer verkocht en er zijn 21 miljoen games voor over over de toonbank gegaan. 7 games per PS VR-bezitter lijkt een enorme hoeveelheid, maar je aan dyscalculie leidende schrijfster heeft het zelfs door iemand laten narekenen: het klopt. Mary Yee is (adem in) Sony Interactive Entertainment America’s Vice President of PlayStation Marketing en schrijft op de PlayStation Blog dat het apparaat, dat in oktober 2016 verscheen, dus 3 miljoen keer heeft verkocht met 21,9 miljoen PSVR-games. De virtual reality-bril is gelukkig inmiddels wel goed voorzien qua aantal games, zoals The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Farpoint en Resident Evil 7 Biohazard. De meest populaire spellen zijn in Amerika als volgt, zo laat Sony weten:

  1. The Elder Scrolls V: Skyrim VR
  2. PlayStation VR Worlds
  3. Rec Room
  4. Resident Evil 7 Biohazard
  5. The Playroom VR
  6. Job Simulator
  7. Until Dawn: Rush of Blood
  8. Batman: Arkham VR
  9. Farpoint
  10. Superhot VR

Er is aangekondigd dat de PlayStation VR-game Creed: Rise to Glory verschijnt op 25 september met daarna op 9 oktober Evasion. Zoals je wellicht al kan inschatten, is de Creed-game gebaseerd op de Rocky spin-off film. Er zit zelfs exclusief een Young Rocky-personage in. Je kunt in deze boksgame jezelf tot pro-bokser vechten met uiteraard de epische trainer Rocky Balboa himself. Jij bent Adonis Creed, maar je kunt ook een robbertje vechten als Young Rocky. Evasion is een co-op first-person VR shooter waarbij je kortgezegd in een kogelregen terechtkomt en honderden ruimtewezens en robots in stukken moet schieten. 

Genoeg te spelen op het apparaat, dat wij een jaar geleden nog onder de loep namen in het artikel Is PlayStation VR nu al dood?. PSVR heeft immers niet de allerbeste resolutie en de kailbratie werkt ook niet altijd even goed mee. Aan de andere kant is hij niet zo duur al de grote virtual reality-brilconcurrenten die er al voor PSVR waren. Het is niet alleen maar ellende, zo blijkt dus ook uit die verkoopcijfers. We kunnen je bovendien nog wel wat toffe PSVR-games aanraden!

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord