PlayStation 4 schuift Cell processor aan de kant? 

PlayStation 4 schuift Cell processor aan de kant? 2012-09-17T12:58:39
Toen de PlayStation 3 het levenslicht zag roemde Sony de geavanceerde Cell processor binnenin het apparaat. Dit zou de start zijn van een hele serie apparaten die gingen draaien op de zelfgemaakte CPU. Helaas liep het anders want menig developer port nog steeds makkelijker zijn game naar de Xbox 360; Het is een moeilijk beestje om te temmen. Reden voor Sony om met AMD in het schip te gaan voor de PlayStation 4? Kotaku sprak met insiders die ja zeggen!

Volgens bronnen die Kotaku sprak is Sony serieus aan het overwegen om de Cell processor van de PlayStation 3 niet verder uit te werken voor de PS4. Het was ooit het droomproject van Ken Kutaragi. De topman wisselde echter van functie nadat de PS3 al in de winkels lag, mede door een aantal onhandige uitspraken over de hoge prijs van de console. Blijkbaar moesten we maar een tweede baan nemen om de PS3 en de hemelse Cell processor aan te schaffen…

Anyway, AMD zou de kandidaat zijn om de nieuwe CPU te bouwen. Die rijmt met een gerucht van Forbes dat de chipfabrikant ook een nieuwe grafische chip voor Sony mag ontwikkelen. Volgens Kotaku kan dit weleens betekenen dat AMD de CPU en GPU gaat fuseren in één chip. Dergelijke producten zitten al in sommige computers en de techniek wordt algemeen als de toekomst beschouwd.

Id Software’s John Carmack hoopte in een interview met PC Perspective hardop dat Sony de Cell Processor zou laten vallen in ruil voor bijvoorbeeld een “fusion-style chip”. Aangezien de westerse markt steeds interessanter wordt voor Japanse elektronica- en gamesgiganten, klinkt het huwelijk met AMD om een populairdere chip te maken best aannemelijk. Tegelijkertijd, kunnen we straks dan nog wel PS3-games erop spelen?

Volgens Sony bestaat de PlayStation 4 of enig ontwikkelproject met die naam niet eens. Algemeen wordt verwacht dat Microsoft als eerste met een next-gen console komt.

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord