PlayStation 4 kost 400+ dollar’ 

‘PlayStation 4 kost 400+ dollar’ 2013-02-07T10:25:37
Ook de Japanse kranten zijn aan het speculeren over de PlayStation 4, want hey, Sony is Japans! De nieuwe console ondersteunt Gaikai en gaat rond de 400 dollar kosten!

De Japanse kranten (vertaald door Gematsu) melden allereerst een boel dingen die we zelf al vermoeden. Zo wordt de PlayStation 4 volgens hun bronnen inderdaad op 20 februari onthuld en zullen de sociale features erg belangrijk zijn. Daar wordt echter de eerste prijsschatting aan toegevoegd en het nieuws dat Gaikai ondersteuning krijgt. 

Dat laatste klinkt logisch; Sony kocht Gaikai vorig jaar op en sindsdien zijn de geruchten over ondersteuning voor de streamingtechnologie niet opgehouden. Want ja, het gaat nou ook weer niet zo goed met Sony dat ze dergelijke bedrijven for the lulz kopen. Nikkei schrijft dat het nog onwaarschijnlijk is dat hele games gestreamd kunnen worden op de PS4, maar dat het immense Gaikai-serverpark best weleens gebruikt kan worden voor demo’s. Scheelt weer ruimte op je harde schijf!

fake

De prijs voor de PlayStation 4 wordt rond de 400 dollar geschat, waarschijnlijk iets meer dan iets minder. Het is een agressieve prijs vergeleken met de Wii U en, opnieuw, het klinkt logisch. Sony schoot zichzelf met de hoge PS3-prijs behoorlijk in de voet en eerdere geruchten beweerden al dat het bedrijf deze keer voor betaalbaarheid wil gaan.

Eerdere geruchten worden tot slot in de kranten bevestigd. De PS4 krijgt een nieuwe controller met touchpad en een social button. Sony werkt aan een eigen social network á la Miiverse, waar ook screens en filmpjes op geplaatst kunnen worden. De Japanse en Amerikaanse markten krijgen eind dit jaar al de console terwijl Europese markten waarschijnlijk tot begin 2014 moeten wachten. De voorraad zal volgens de bronnen in het begin zeer beperkt zijn. 

REACTIES (128) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord