Philips wint rechtszaak van Nintendo 

Philips wint rechtszaak van Nintendo 2014-06-21T14:40:25
Philips zegt dat Nintendo technologie heeft gebruikt waar zij patent op hebben. Het bedrijf klaagde Nintendo aan in vier verschillende landen en heeft nu in het Verenigd Koninkrijk de patentzaak gewonnen.

Nintendo heeft door Philips gepatenteerde technologie gebruikt voor de Wii en later ook de Wii U. De grote N maakt inbreuk op twee patenten van Philips waarbij technologie wordt ingezet die de bewegingen van gebruikers registreert en verwerkt in een game. Dat is althans wat Philips beweert. Philips zegt dat ze in 2011 eerst met Nintendo om de tafel hebben gezeten om tot een overeenkomst te komen. Iets wat duidelijk niet gelukt is. In 2012 startte ze in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak tegen Nintendo, een jaar later deden ze hetzelfde in Frankrijk en vorige maand is er een gerechtelijke procedure opgestart in Amerika. De rechtszaak aangespannen in het Verenigd Koninkrijk heeft Philips nu dus gewonnen.

De eisen van Philips tegenover Nintendo zijn overigens niet mis. Naast een schadevergoeding eist het bedrijf een verbod op de verkoop van alle producten in de VS waarbij de gepatenteerde techniek is gebruikt. Dan hebben we het dus over de Wii en de Wii U. Het zou wel erg bizar zijn als Nintendo echt haar product niet meer zou mogen verkopen, dat gaat nooit gebeuren. Aangezien de rechtbank in het Verenigd Koninkrijk Philips gelijk heeft gegeven, hangt er wel een mogelijk schadeclaim boven het hoofd van Nintendo. Een hoorzitting over een deze mogelijke schadeclaim volgt op een later tijdstip.

Huilie
Gevoelsmatig is Philips hier de grote zeiksnor. Zij vallen tenslotte Nintendo aan op een uitvinding genaamd Wii en Wii U. Producten waar velen gamers erg blij van worden en zijn geworden. Alsof Philips zelf ooit zo'n console had willen maken. Nee dus. Wat ik verder niet helemaal snap is waarom Philips pas echt fanatiek begon te piepen in 2011? Ik weet dat niemand graag naar de rechtbank stapt en een patent ingewikkelde materie kan zijn, maar kom op... vijf jaar om te bedenken dat de grote N technologie onrechtmatig heeft gebruikt?! De Wii is in freaking 2006 uitgekomen! En dat is nu niet echt onopgemerkt gebeurd. Dit gezegd hebbende, Philips veroordelen is makkelijk, weten wat er precies is gebeurd lastiger. Buiten Philips, Nintendo en hopelijk de rechtbanken weet niemand de exacte details. Wat nu? We gaan zien hoe de andere landen over deze zaak zullen oordelen. 

 

REACTIES (72) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord