Pewdiepie reageert op controverse tijdens livestream 

Pewdiepie reageert op controverse tijdens livestream 2017-09-12T17:25:00
Pewdiepie heeft een video geplaatst om te reageren op de commotie die hij gisteren veroorzaakt heeft. Hij biedt zijn excuses aan en beweert te willen veranderen, om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

Gisteren was YouTube-ster Pewdiepie aardig in de problemen gekomen. Tijdens een livestream waarin hij PlayerUnknown's Battlegrounds speelde, maakte hij een racistische opmerking. Hierdoor volgde veel controverse in de media en mensen die hem bestempelden als een racist. Zojuist heeft Pewdiepie een video geüpload op zijn YouTube-kanaal om zijn kant van het verhaal te delen.

Pewdiepie begint zijn verhaal door te zeggen dat hij mensen die opmerkingen maken zoals hij gisteren deed onvolwassen en dom vindt. Hij zegt daarom ook boos te zijn op zichzelf dat hij zich van deze kant heeft laten zien. Hij beweert diep teleurgesteld in zichzelf te zijn en biedt zijn excuses aan aan iedereen die mogelijk beledigd waren door zijn opmerking. Onder druk zei hij het ergste woord wat hij zo snel kon verzinnen, zonder erbij na te denken wat de gevolgen ervan konden zijn, aldus Felix Kjellberg.

Felix wil blijkbaar niet met smoesjes aankomen en zegt zelf gewoon recht voor zijn raap dat het een domme zet was. Hij vindt van zichzelf dat hij beter had moeten weten, vooral in zijn positie en lijkt te begrijpen dat dit soort fouten onacceptabel zijn en niet nog een keer gemaakt kunnen worden.

Dit is niet de eerste keer dat Pewdiepie dik in de problemen verzeild is geraakt. Een paar maanden geleden kreeg de allergrootste YouTuber veel kritiek over zijn grappen die te maken hadden met de Tweede Wereldoorlog en nazi’s. De backlash van die controverse zorgde ervoor dat het tweede seizoen van zijn show ‘Scare Pewdiepie’ geannuleerd werd en dat Disney hem ontslagen had bij dochterbedrijf Maker Studio’s.

Aan het einde van de video zegt Pewdiepie dat hij zijn best gaat doen om te veranderen. Niet alleen omdat hij dat zelf zegt te willen, maar ook omdat hij het belangrijk vindt een goed voorbeeld te zijn voor iedereen die naar hem opkijkt.

Het is duidelijk en begrijpelijk dat dit onderwerp veel discussies veroorzaakt. Dat is helemaal prima, maar probeer het een beetje netjes te houden in de reacties.  

REACTIES (64) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord