PEGI overweegt nieuwe regels voor VR games 

PEGI overweegt nieuwe regels voor VR games 2015-11-19T13:33:48
Leeftijdsclassificatiebureau PEGI overweegt haar beoordelingen in de toekomst aan te scherpen als het gaat om het classificeren van virtual reality games. Games met schrik- en horrorelementen moeten anders worden beoordeeld, volgens PEGI's Operations Director.

Het Pan European Game Information, ook wel PEGI, heeft aangegeven dat er goed gekeken moet worden naar hoe games worden beoordeeld als het gaat om Virtual Reality ervaringen. 

VR Outlats Horror

“PEGI should examine the coming wave of VR products using the current questionnaire, but reserve the right to reassess certain elements. More specifically, the criteria around fear (currently rated PEGI 7) and horror (as in non-violent scary imagery, currently rated PEGI 12) – once a broader range of products hits the market in the coming period of time." - Dirk Bosmans (Operations Director bij PEGI)

De combinatie VR en horror is een recept voor trauma's dus de zorgen van PEGI zijn niet helemaal onverwacht. Een first-person horror game laat de speler nog meer in de huid kruipen van het personage waardoor het al snel te eng wordt (voor Tjeerd). Momenteel krijgen games met 'angst-elementen' meestal een PEGI 7 advies mee en games met horror-elementen een 12+ rating, beide gevallen zullen ongetwijfeld wat hoger uitvallen als het gaat om VR games.

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord