'PC-markt verdient meer dan consolemarkt

'PC-markt verdient meer dan consolemarkt' 2014-04-28T10:08:30
Nadat de consolemarkt jarenlang groter was dan de PC-markt, zijn de rollen nu weer omgedraaid. Het masterrace is nu weer de trotse eigenaar van de grootste gamesmarkt qua omzet.

De analisten van DFC laten weten dat de PC weer de grootste gamesmarkt is als je kijkt naar de omzet. Jarenlang behaalde de consoles de grootste omzet, maar door de populariteit van MOBA's en free-to-play games is er meer geld uitgegeven op de PC dan op de console. In het rapport valt te lezen dat er een grote overlap bestaat tussen PC- en console-gamers. Alleen is de console een luxe item geworden waar de PC nu een hoofdzaak is, dit was de laatste jaren juist andersom.

"The MOBA games League of Legends and Dota 2 dominate everything else by an order of magnitude in terms of more usage than other products,"

De verwachting van de analisten van DFC is dat de PC niet lang bovenaan zal blijven staan. 'Hoewel de omzet van de PC zal blijven groeien, gaan de nieuwe consoles van Sony en Microsoft voor nog meer omzet zorgen', zo laat de DFC weten. Het gaat dus weer de goede kant op als we deze analisten moeten geloven. Onze eigen analist heeft zich nog niet uitgesproken over het rapport van de DFC. Onze hoofdredacteur verwacht op dit moment alleen een vers gezette mok koffie, want anders verwacht hij dat een stagiair snel op straat staat.

TOET TOET PC GAMING

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord