PC gaming markt blijft groeien 

PC gaming markt blijft groeien 2014-02-05T11:05:02
PC gaming was dood, zo werd jaren geleden beweerd. Maar op dit moment lijkt het platform groter te worden dan het ooit geweest is. Zo groeit de PC markt de laatste jaren hard en de verwachting is dat dit nog wel even door blijft gaan.

2013 is voorbij en daarom komen nu de cijfers van het afgelopen jaar binnen. De PC markt gegroeid en zelfs meer dan analisten verwacht hadden. Door het ontbreken van enkele grote titels op de PC, denk aan Grand Theft Auto V, werd er maar een kleine groei verwacht. Vooral de MOBA's blijven het opvallend goed doen, zo blijft het aantal speeluren groeien. De MMO doet het een stuk minder goed, zo neemt het aantal speeluren voor het derde kwartaal op rij af.

 Chart Games Industry

Analisten van DFC Intelligence, die de cijfers hebben gepubliceerd, verwachten dat de PC markt blijft groeien. Zoveel dat de markt komend jaar wel eens 25 miljard dollar kan gaan ophalen. Vooral de hardcore PC-gamers lijken meer geld uit te willen geven dan ooit te voren. Een van de grootste verrassingen volgens de analisten was dat gamers bereid waren om 30 dollar te betalen om mee te kunnen doen aan de bèta van Dota 2.  De game met de hoogste omzet blijft League of Legends, gevolgd door Dota 2.

De trend voor 2014 worden multiplatform games. Zo verwachten de analisten veel van games die zowel op de PC als op de consoles uitkomen. De nieuwe titels waar ze het meeste van verwachten voor 2014 zijn dan ook Grand Theft Auto V op de PC, The Elder Scrolls Online en Titanfall. Daarnaast geeft DFC aan dat 2013 een slecht jaar was voor PC releases, maar dat 2014 dat helemaal gaat goedmaken. Wij zijn alvast benieuwd. Hebben ze net trouwens even GTA V voor de PC aangekondigd?

REACTIES (79) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord