Pachter: ‘PS4 ondersteunt gewoon tweedehands games’ 

Pachter: ‘PS4 ondersteunt gewoon tweedehands games’ 2012-09-17T12:58:05
In de nieuwe Nachtwacht kan je al lezen over Project Orbis, Sony’s codenaam voor de PlayStation 4. Volgens Kotaku-geruchten ondersteunt de nieuwe console géén tweedehands games! Michael Pachter, piskijker van de gehele gamesindustrie, zet daar dikke vraagtekens bij. Volgens hem is Sony lang niet stom of boosaardig genoeg om de tweedehands gamesmarkt buiten de deur te houden!

Analist Michael Pachter sprak met Gamesindusty over de door Kotaku onthulde info. Als de PlayStation 4 tweedehands games niet ondersteunt, door bijvoorbeeld games aan je PSN-account te koppelen, zou ze dat hoe dan ook terrein op de consolemarkt kosten.

“It isn’t really in Sony’s or Microsoft’s best interests to block used games. It would benefit Activision and EA slightly, and would hurt GameStop a great deal. If Sony unilaterally did this, I could see GameStop refusing to carry their console, and sales of the PS4 would therefore suffer.”

En GameStop is alleen maar een van de grootste gamewinkelketens op aarde! Zelfs als Microsoft en Nintendo hetzelfde zouden doen, ziet Pachter geen rooskleurige toekomst voor de consolemarkt.

“If one does it and the others don’t, the one who does it will see a loss of market share.”

De analist heeft veel vertrouwen in de bedrijven en gelooft ook niet dat ze “stom genoeg zijn om het als enige te doen” of “evil genoeg om het alle drie te doen”. De tijd zal het leren. Maar laten we eerlijk zijn, is het niet een beetje raar als we straks wél een tweedehands auto, boek of film kunnen kopen maar niet een tweedehands game?

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord