Overwatch hacker krijgt boete van $10.000 

Overwatch hacker krijgt boete van $10.000 2018-05-04T11:30:18
Hackers krijgen voor het hacken van Overwatch een boete van $10.000 en twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

In 2016 heeft Zuid-Korea een wet aangenomen die het gebruik van aimbots, wallhacks en andere middelen om vals te spelen (aka cheaten) in games tegengaat. Deze wetgeving wordt vaak vermeld in de lijst met voorwaarden om de spelers er van op de hoogte te brengen wat wel mag en niet mag.

De politie in Seoul heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar twee hackers (inderdaad, laat die zin maar even tot je doordringen).  Er waren twee personen aangehouden op verdenking van het hacken van Overwatch. Een officiële verklaring van Blizzard Korea bevestigt dat de zij schuldig zijn bevonden en bestraft.

Overwatch prison

Een van de schuldigen heeft een twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Overtreedt hij de wet tijdens deze periode, dan wordt hij achter de tralies gezet. De tweede hacker heeft een boete gekregen van ₩10 miljoen (€8300,-). De maximale straf in Zuid-Korea voor hacken in een game kan oplopen tot vijf jaar gevangenisstraf of €35.000,- boete. Naast Zuid-Korea is er onlangs in China een soortgelijke zaak geweest. Hierbij waren er vijftien mensen aangeklaagd die een boete van €4.2 miljoen euro moesten betalen voor het maken en verspreiden van PUBG-cheats. Als je dat verdeelt, dan moest er per persoon €284.000,- betaald worden.

Overwatch ownage
Blizzard heeft aangegeven dat ze zich inzetten om een eerlijke competitie te waarborgen voor gamers. Een cheat of wallhack gebruiken lijkt zo onschuldig, maar dat vinden zij dus niet. Gelukkig zijn er nog geen soortgelijke straffen binnen Nederland zoals in Zuid-Korea en er zijn vermoedelijk genoeg mensen die hopen dat het niet wordt doorgevoerd. Want als zulke boetes ons boven het hoofd hangen dan hebben we aan alleen onze stufi niet genoeg.

Afgelopen week is het tiende seizoen begonnen van Overwatch Competitive Play. Voor alle informatie hierover en het nieuwe personage Brigitte kan je hier terecht. Voor alle esports roddels en drama binnen de Overwatch community kan je terecht bij ons artikel hierover.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord