Oudste Zelda-afbeelding toont verloren versie van het originele spel 

Oudste Zelda-afbeelding toont verloren versie van het originele spel 2017-04-07T11:58:54
In de recentelijk verschenen Hyrule Encyclopedia staat een afbeelding van een verloren versie van The Legend of Zelda. Het screenshot toont aan hoe anders het spel was voor er drastische veranderingen werden gemaakt.

The Legend of Zelda is al sinds de jaren '80 één van Nintendo's grootste franchises en veranderde de levens van veel gamers met de gelijknamige eerste game op de Nintendo Entertainment System. Nu is er in Hyrule Encyclopedia, een Japans boek ter ere van het 30-jarige bestaan van de franchise, een afbeelding verschenen waaruit blijkt dat het spel er ooit totaal anders uitzag. Het concept werd gespot door fansite zeldapower.com en gedeeld via Twitter.

Concept

Op de afbeelding is een dungeon te zien, maar niet zoals we die uit de originele The Legend of Zelda kennen. Het is namelijk een dungeon selectiescherm waar de speler een grot kon kiezen om in te gaan. Origineel zou het spel ook uit een serie aan dungeons bestaan, zonder dat het mogelijk was om vrij in een wereld rond te lopen. Dit was nog voor de naam 'The Legend of Zelda' bedacht werd.

De afbeelding komt ook overeen met een concept uit een oude Iwata Asks, gepubliceerd in 2013. Hoewel de originele The Legend of Zelda bekend is geworden om de open wereld waar de speler zelf alle geheimen moest ontdekken, is het toch interessant om een afbeelding als deze te zien. Wie weet waar de serie was geëindigd als dit dungeon-selectie concept was doorgevoerd.

Concept

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord