Oud-werknemer klaagt Telltale Games aan 

Oud-werknemer klaagt Telltale Games aan 2018-09-26T12:02:46
Een oud-werknemer van Telltale Games sleept de ontwikkelaar voor de rechter. Vernie Roberts vindt dat het plotselinge ontslag in strijd is met het arbeidsrecht in Californië. Hij en zijn collega's hadden zestig dagen voor ontslag ingelicht moeten worden. Hij vertegenwoordigt naast zichzelf ook zijn collega’s.

Vernie Roberts, een oud-werknemer van Telltale Games, heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalig werkgever. Het bliksemontslag van afgelopen weekend is volgens Roberts in strijd met het arbeidsrecht in de staat Californië, dat voorschrijft dat werknemers niet op stel en sprong ontslagen mogen worden. Roberts spande de zaak aan namens zichzelf en zijn collega’s, Polygon en IGN publiceerden de aanklacht tegen Telltale.

In het kort schrijft het arbeidsrecht in Californië volgens Polygon voor dat bij grote aantallen ontslagen of het noodgedwongen sluiten van een bedrijf, werknemers tenminste zestig dagen voor beëindiging van het arbeidscontract op de hoogte gesteld moeten worden. Doet een werkgever dit niet, dan zal hij of zij een som geld moeten betalen. Het gaat hier echter niet om boetes, maar om salariscompensatie voor elke werknemer per dag. De rechter zou dus ook nog een geldboete op kunnen leggen.

Ook meldt Polygon dat de arbeidswet in Californië massaontslagen definieert als een vermindering van minstens vijftig werknemers binnen een periode van dertig dagen. Het totaal aantal ontslagen moet echter wel een derde omvatten van alle werknemers binnen een bedrijf. Aangezien er 250 van de 275 werknemers ontslagen zijn, halen ze dat percentage makkelijk.

De eisers hebben een rechtszaak met een jury aangevraagd en willen compensatie plus rente voor alle voormalig werknemers. Telltale moet nog reageren op de aanklacht, misschien dat de eventuele gelden die ingezameld worden voor de voortzetting van het laatste The Walking Dead-seizoen gewoon naar de ontslagen werknemers kunnen gaan. Check voor meer nieuws over de Telltale-shutdown het Hete Hangijzer van Michel.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord