Opmerkelijke titels tussen de bestverkochte games van het voorjaar 

Opmerkelijke titels tussen de bestverkochte games van het voorjaar 2019-08-08T13:41:55
Welke games worden er op dit moment het beste verkocht? Vaak kunnen we alleen maar gokken, maar dankzij GfK Entertainment weten we meer. De resultaten van het afgelopen jaar zijn op zijn minst interessant te noemen met prominente plekken voor games zoals New Super Mario Bros. U Deluxe...?

Dankzij GfK Entertainment weten we welke games er tijdens de eerste helft van 2019 het vaakst fysiek zijn verkocht in 16 Europese landen, plus Brazilië. Zoals je in het voetbalgekke Europa misschien wel kan verwachten is FIFA 19 de absolute koning: in tien van de landen staat het spel namelijk op de eerste plek. Wat waarschijnlijk bijna niemand had voorspeld, is dat New Super Mario Bros. U Deluxe er met de tweede plek vandoor gaat. Eh ja, die game die al uitkwam op de Wii U, maar nog een keertje op de Switch begin dit jaar...

Daar houden de verrassende resultaten echter nog niet op. Zo is GTA V zes jaar na zijn release nog steeds in het top drie lijstje van zes landen te vinden. Het is moeilijk om iemand te vinden die nog nooit Minecraft heeft gespeeld, maar toch staat de game in de top drie van Polen, Finland en Italië. Mario Kart 8 Deluxe, dat eerder al op de Wii U te spelen was, kwam meer dan twee jaar geleden uit voor de Switch. Toch bevind het spel zich in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland gewoon doodleuk in de top drie.

In de Benelux vormen FIFA 19, Red Dead Redemption 2 en New Super Mario Bros. U Deluxe de top drie. Wederom is juis die Mario hier een verrassing, hoewel je FIFA 19 en Red Dead Redemption 2 dat niet echt kan noemen.

Sales

Het succes van GTA V is mogelijk te verklaren door de online-modus die nog steeds regelmatig updates krijgt. De laatste update voegde een casino toe en bereikte meer spelers dan ooit tevoren. Voor Minecraft geldt hetzelfde: veel updates en een actieve community houden de game in leven. Hoewel je dan alsnog zou denken dat iedereen die er interesse voor heeft hem inmiddels al in huis moeten hebben... Maar blijkbaar zijn er absurd veel mensen die in 2019 besloten een Minecraft-diskje aan te schaffen!

Een andere game die opvalt is Crash Team Racing Nitro-Fueled, die alleen in Finland de top drie haalt en zelfs bovenaan de lijst staat. De racing game kwam pas op 21 juni 2019 uit en valt dus maar net in het eerste half jaar. Hoe het mogelijk is dat het spel in zo’n kort tijdsbestek zo vaak verkocht is in Finland? Geen idee, maar blijkbaar valt het oranje beestje daar goed in de smaak.

Marvin heeft wel een idee waarom Minecraft het nog steeds zo goed doet. Lees hier over de fanatieke fans die Minecraft in leven houden.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord