Online evenementen doen het beter dan E3-persconferenties 

Online evenementen doen het beter dan E3-persconferenties 2020-07-31T09:56:09
Superdata, een data-analysebedrijf dat zich richt op games en entertainment, heeft zojuist een onderzoek gedeeld waaruit blijkt dat grote uitgevers misschien wel helemaal geen E3 nodig hebben.

Data-analysebedrijf Superdata zegt dat grote uitgevers geen last hebben van het ontbreken van E3 dit jaar. Dat blijkt uit kijkcijfers van grote presentaties.

Zo waren er tijdens de PlayStation 5-stream gemiddeld 1,51 miljoen gelijktijdige Twitch-kijkers, dat aangeeft hoeveel mensen er tijdens een minuut gemiddeld naar een stream keken. Daarmee was de presentatie significant populairder dan de Xbox Showcase tijdens E3 2019, de Game Awards 2019, de Nintendo E3 Direct van vorig jaar en elke andere recente gamepresentatie.

Superdata vergeleek ook Ubisofts live persconferentie van E3 2019 met de digitale Ubisoft Forward-presentatie van dit jaar. Ubisoft forward had gemiddeld 1,02 miljoen gelijktijdige kijkers, ten opzichte van 0,75 miljoen vorig jaar. De PC Gaming Show werd echter minder goed bekeken: 68.000 kijkers ten opzichte van 141.000 vorig jaar.

Superdata

Superdata

Op Gamesindustry deelt data-analist Ryan James aanvullende data die onthullen dat dit jaar aangekondigde AAA-games gemiddeld meer persaandacht kregen dan vorig jaar. Binnen 72 uur na de aankondiging van games tijdens een evenement kregen titels 5 procent minder aandacht tijdens E3 2019. Inclusief een week na de aankondiging loopt dat op tot 22 procent.

Superdata

Superdata

Superdata concludeert ook dat, hoewel grote uitgevers over het algemeen veel klanten bereiken zonder een beurs, kleine ontwikkelaars mogelijk toch profiteren van een fysieke bijeenkomst als E3. Dat wordt echter niet onderbouwd met data.

Het onderzoeksbedrijf heeft voor de data in het onderzoek enkel live Twitch-kijkers gebruikt en platformen als YouTube buiten beschouwing gelaten. Mogelijk is het beeld daardoor vertekend.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord