No Man's Sky limited edition heeft Online Play icoon verstopt onder sticker 

No Man's Sky limited edition heeft Online Play icoon verstopt onder sticker 2016-08-11T13:11:14
Op de Europese edities van de No Man's Sky limited edition zit een sticker slordig over een deel van de achterkant heen geplakt, met daarop een PEGI 7 rating met aanduiding van uitingen van geweld. Als je deze sticker weghaalt staat er echter iets heel anders: een PEGI 12 rating en een aanduiding dat het spel online kan worden gespeeld.

Deze week was al bekend dat spelers elkaar niet kunnen zien in-game, in tegenstelling tot de verwachting die veel mensen hadden van No Man's Sky. Hello Games, de ontwikkelaar, heeft nooit categorisch ontkend dat No Man's Sky multiplayer zou hebben, wat samen met de screenshots veel spelers het idee gaf dat er multiplayer zou zijn. Blijkbaar was Hello Games zelf ook verward, want het icoon dat de mogelijkheid aanduidt tot multiplayer is op elk doosje van de limited edition afgeplakt.

Mooie doosje hoor

Mooie 4chan hoor

De twee spelers die elkaar niet konden zien eerder deze week heeft zelfs maker Sean Murray verrast, hij laat op Twitter weten compleet overrompeld te zijn door de ontmoeting van de twee spelers op de eerste dag dat de game uit was. Dat de spelers elkaar niet konden zien zou te wijten zijn aan het feit dat de servers overbeladen zijn met de populariteit van de game. Murray teaset dat er nog meer multiplayer functies in de game zitten die nog niet ontdekt zijn. 

Op 4Chan deelde een eigenaar van No Man's Sky de foto's van de verwijderde sticker. Omdat de limited edtion een groter pakket is kan het zijn dat deze eerder gedrukt zijn, toen Hello Games nog niet wist wat de rating zou gaan worden van PEGI. De ontwikkelaar zou bijvoorbeeld zelf hebben ingeschat dat de namen die je aan planeten kan geven telt als online play, maar door PEGI niet als zodanig werd aanschouwd. Het is dus wachten op toelichting van Murray of Sony.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord