Nintendo toont uitgebreid wat je kunt doen met Nintendo Labo mixpakket en robotpakket 

Nintendo toont uitgebreid wat je kunt doen met Nintendo Labo mixpakket en robotpakket 2018-02-15T11:53:42
Nintendo heeft een video gepubliceerd om te tonen wat je allemaal kunt doen met Nintendo Labo mixpakket en het robotpakket. De verschillende constructies die zijn inbegrepen bij de het mixpakket zijn: een modelauto, vishengel, huis, motor en piano.

Het RC-autootje kan worden bestuurd met het touchscreen en kan voortbewegen dankzij de vibratie die in de Joy-Cons zit. Die monteer je namelijk aan de zijkanten van de auto. Het lijkt erop dat je ook kan toeteren, dus dit wordt geweldig voor kinderen en misschien minder fijn voor ouders. Er zit ook een kleine camera in de Joy-Con, waarmee de auto kan kijken. Dankzij die camera kan hij uit zichzelf obstakels ontwijken, ook in het donker, dankzij de infraroodsensor. Je kan ook je auto aanpassen en met andere auto’s knokken om te zien wie de meest dodelijke kartonnen auto kunt bouwen.

Daarna wordt de vishengel getoond. Hiermee kun je, niet geheel verrassend, vissen. Je stopt de dobber achter het Nintendo Switch-scherm in een soort van doos en dan kun je aan de slag. We weten nu al wat Ed binnenkort gaan doen voor zijn rubriek in het blad: Gamen met Ed. Je kunt ook je eigen vis knutselen en in de game stoppen.

Je hebt ook een huisje met een schattige bewoner dit doet denken een een Furby. Dit huis kun je op verschillende manieren manipuleren. Schud en beweeg het huis als je in een sadistische bui bent, of monteer aan de linkerzijde een kraan om hem te verzuipen. Er is ook een lichtknop om het dagdeel aan te passen, je kunt portalen maken om het wezen oneindig te laten vallen en nog veel meer. Als je combinaties maakt met de voorwerpen die je in het huis kunt stoppen, kun je verschillende mini-games spelen. Bijvoorbeeld bowlen, touwtje springen en vliegen met een ballon.

Met het motorstuurtje kun je keihard over verschillende race tracks scheuren. Je duwt de stang tegen je maag voor versteviging en dan kun je aan de slag. Je kunt ook eigen racebanen maken door van alles te scannen of door patronen te maken met een minimotor waar je een Joy-Con in kunt stoppen. Je kunt het weer en terrein aanpassen en zelf bepalen waar je voorwerpen neerlegt.

Tot slot heb je dan nog de piano. Als je gewoon de piano gebruikt, klinkt het als een doodnormale piano. Je kunt verschillende schroefjes in de bovenkant stoppen om de geluiden te veranderen naar katten, een koor of een stel ouwe mannen. Je kunt ook een Joy-Con gebruiken voor nieuwe geluiden door ze op verschillende vlaktes te leggen. Er is zelfs een muziekstudio waarin je veel aanpassingen kunt maken en andere muziek instrumenten kunt kiezen om je eigen liedjes te maken. Je kunt ook je eigen golfvormen knippen en in de bovenkant van de piano stoppen. Dan speelt de To-Con automatisch liedjes af. En dan kun je ook nog de Joy-Con gebruiken als dirigentenstokje, om het tempo van de muziek te bepalen.

Het robotpakket wordt los verkrijgbaar en heeft daarom zijn eigen trailer ontvangen. Hiermee krijg je de kans om een volledige stad in puin te rammen. Je kunt deze modus in first- en third person spelen en kunt vliegen door je armen te strekken of in een auto veranderen door te bukken. Je kunt zelfs nóg groter worden door een´Mario pose´ aan te nemen en er zijn verschillende mini-games waarmee je nieuwe vaardigheden kunt vrijspelen. Je kunt ook de kleuren van je robot aanpassen. Het doet ons denken aan Japanse ‘Anger Rooms’. Je betaalt voor een kamer en dan mag je daar alles helemaal kapotmaken om van je stress en frustratie af te komen. Nou, dat kun je nu dus ook vanuit je eigen huis doen met een robotpakket!  

Dit zit allemaal inbegrepen bij de Nintendo Labo mixpakket die vanaf 27 april te koop is. Het robotpakket is op dezelfde dag beschikbaar, net als het decoratiepakket. Het mag duidelijk zijn dat al deze kartonnen creaties voornamelijk bedoeld zijn voor jongere gamers, maar wij willen zelf ook wel lekker gaan knutselen.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord