Nintendo op zoek naar terrein-designers voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 

Nintendo op zoek naar terrein-designers voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 2019-09-11T16:45:47
Het is inmiddels alweer drie maanden geleden sinds Nintendo bekendmaakte dat er aan een vervolg op Breath of the Wild wordt gewerkt. Daarna volgde een periode van stilte, die nu verbroken is. Nintendo is namelijk op zoek naar terrein-designers voor Breath of the Wild 2.

Dat een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild er aankomt, weten we al sinds deze trailer, die Nintendo aan het einde van de E3-presentatie dit jaar liet zien. Sindsdien hebben we eigenlijk niets meer van de game gehoord, tot vandaag. Nintendo is namelijk op zoek naar terrein-designers. Dit is wat ze er over te zeggen hadden, vertaald vanuit het Japans:

The continuation is in development at the moment. For now we can not comment much about the game, but our goal is to offer new gaming experiences that exceed those of the previous game, so we will need the skills of many people to create this new game. That’s the reason we are looking for new terrain designers at Nintendo.

En iets later zegt Satoshi Takizawa, art director van Breath of the Wild 2:

We want to borrow the power of more people to deliver new experiences that exceed the previous work. This time, we decided to recruit additional terrain designers.

Het feit dat Nintendo op zoek is naar nieuwe terrein-designers vertelt ons dat er toch nog de nodige veranderingen aan de map nodig zijn, ondanks dat mogelijk dezelfde Hyrule-map opnieuw gebruikt wordt in het vervolg. Het is ook wel logisch dat de map de nodige verandering ondergaat, aangezien het ontdekken van de map in Breath of the Wild een van de belangrijkste en meest tijdrovende onderdelen was.

Breath of the Wild 2

De ietwat duistere toon van de E3-trailer heeft ervoor gezorgd dat fans speculeren over de game. Veel fans denken dat de game een beetje te vergelijken gaat zijn met Majora’s Mask, dat Ocarina of Time opvolgde. Hoewel deze game zich afspeelt in dezelfde 3D-omgeving als Ocarina of Time, vindt het verhaal plaats in de alternatieve wereld genaamd Termina, niet Hyrule.

Een vervolg op Breath of the Wild kon iedereen wel zien aankomen, vanwege het enorme succes van de game sinds zijn release in 2017. Dit is echter niet de oorspronkelijke reden dat Nintendo de game maakt:

Initially we were thinking only of DLC ideas, but we had too many and we simply said: ‘This is a lot, we better make a new game and start from scratch’.

Voorlopig moeten we het doen met kleine details zoals deze, want het lijkt er niet op dat we binnenkort al met The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan de slag kunnen. Een release ergens in 2021 lijkt het meest reëel, maar dat betekent niet dat we niet stiekem mogen hopen op eind 2020…

In de tussentijd kunnen we echter wel discussiëren over wat we in het vervolg willen zien, wat precies is wat onze redacteuren hebben gedaan.

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord