Nintendo onderschatte HD-ontwikkeling 

Nintendo onderschatte HD-ontwikkeling 2013-07-07T13:38:50
Nintendo wordt al een lange tijd verweten dat ze te laat in de wereld van HD durfden te stappen! Miyamoto vertelde in een vragenuurtje met aandeelhouders dat het ontwikkelen in HD veel meer mankracht kost dan ze hadden verwacht!

Jullie lazen in de afgelopen Nachtwacht al dat de lunch bij Nintendo niet te vreten is, maar tijdens die vergadering met de aandeelhouders kwamen er nog veel meer belangrijke onderwerpen aan het licht. Zo claimt Miyamoto dat ze bij Nintendo een flinke inschattingsfout hebben gemaakt als het gaat om de benodigde mankracht om een game in HD af te werken. De Japanner claimt dat er maar liefst twee keer zoveel man nodig dan dat het bij de Wii het geval was! Dit tekort aan werknemers heeft bijvoorbeeld bij Pikmin 3 tot uitstel geleid:

We may have underestimated the scale of this change and as a result, the overall software development took more time than originally anticipated just as we tried to polish the software at the completion phase of development,

Natuurlijk moet Nintendo dit obstakel overwinnen, dus trekt Miyamoto zijn favoriete Link-pakje aan om in de mood te komen en het probleem te tackelen. Het idee is dat er nieuwe software geschreven wordt, die het ontwikkelen voor de Wii U aanzienlijk makkelijker moet maken. Deze software werd al aangekondigd tijdens de GDC en zal het Nintendo Web Framework heten.

Laten we voor Nintendo hopen dat de kosten en de ontwikkelingstijd van hun games hierdoor wat ingeperkt kunnen worden. Misschien had Nintendo de architectuur van de Wii U ook wat meer op een PC moeten baseren, zoals de PS4 en Xbox One dat wel doen! 

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord